BoboVita Kaszka zbożowa jabłko śliwka po 8 miesiącu 180 g

Opis
Parametry
Dla dzieci w wieku | Po 8 miesiącu |
---|---|
Typ produktu | Zbożowy |
Smak | Jabłkowy, Śliwkowy |
Składniki | zmielone zboża pełnoziarniste 72.4% (pszenica 66.4%, owies 1,5%, żyto 1.5%, proso 1,5%, pszenica orkisz 1,5%), cukier, jabłko w proszku 6,3% proszek śliwkowy 5,8% (suszona śliwka w proszku, maltodekstryna), płatki bananowe 2%, mąka ryżowa 1,5%, mąka gryczana 1,5%, tiamina. Maltodekstryna jest wprowadzana do produktu z proszkiem owocowym. |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 180 g |
Waga jednostkowa brutto | 0,19 kg |
Producent: | NutriciaUlica i numer: Bobrowiecka 8Kod pocztowy i miasto: 00-728 Warszawa PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 104 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Owies i produkty owsiane | Tak |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Żyto i produkty żytnie | Tak |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Tak |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i w zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu torebki zawartość zużyj w ciągu 3-4 tygodni. |
---|---|
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Tak |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Warto wiedzieć! pierwsze produkty zbożowe można wprowadzać do diety niemowlęcia po 4. miesiącu życia. dzieciom w wieku 1-3 lat eksperci zalecają podawanie 5 porcji różnych produktów zbożowych dziennie. sposób przygotowania: zawsze przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania. zanim przystąpisz do sporządzania posiłku dla dziecka, umyj dokładnie ręce i upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać są czyste. krok 1. przygotuj 150 ml mleka modyfikowanego zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudź do temperatury ok. 40°c. krok 2. wsyp powoli 20 g kaszki (ok. 3 łyżki stołowe). krok 3. mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. odczekaj chwilę, aż kaszka zgęstnieje. krok 4. sprawdź temperaturę posiłku. gotową kaszkę podaj dziecku lub pozwól spróbować samodzielnego jedzenia łyżeczką. nie podawaj ponownie resztek posiłku. opakowanie zawiera około 9 porcji kaszki. |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 2,8 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,09 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 16 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 27 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 375 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 178 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1585 kJ |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 748 kJ |
Wielkość porcji | 20 g |
Zawartość białek | 9,6 g |
Zawartość soli | 0,02 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5,2 g |
Cukry | 19 g |
Zawartość węglowodanów | 74 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 9 szt. |
Witaminy
Tiamina (witamina B1) | 0,77 mg/100g |
---|---|
Sód | 7,3 mg/100g |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |