BoboVita Kaszka manna 3 owoce po 6 miesiącu 180 g

Opis
Parametry
Dla dzieci w wieku | Po 6 miesiącu |
---|---|
Typ produktu | Manna |
Smak | Owocowy |
Składniki | kasza manna (z pszenicy) 81%, cukier, proszek brzoskwiniowy 1,2% (maltodekstryna, suszona brzoskwinia, naturalny aromat brzoskwiniowy), proszek truskawkowy 1,2% (maltodekstryna, suszona truskawka, naturalny aromat truskawkowy), proszek bananowy 1% (maltodekstryna, suszony banan, naturalny aromat bananowy), witaminy i składniki mineralne (C, D, tiamina, wapń, żelazo, jod), maltodekstryna. Maltodekstryna jest wprowadzana do produktu z proszkiem owocowym i witaminami. |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 180 g |
Waga jednostkowa brutto | 0,19 kg |
Producent: | NutriciaUlica i numer: Bobrowiecka 8Kod pocztowy i miasto: 00-728 Warszawa PL |
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego] | Witamina B1, Żelazo, Witamina C, Wapń, Witamina D |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 104 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i w zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu torebki zawartość zużyj w ciągu 3-4 tygodni. |
---|---|
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Tak |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Zawsze przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania. zanim przystąpisz do sporządzania posiłku dla dziecka, umyj dokładnie ręce i upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać są czyste. krok 1. przygotuj 150 ml mleka modyfikowanego zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudź do temperatury ok. 40°c. krok 2. wsyp powoli 20 g kaszki (ok. 4-5 łyżek stołowych). krok 3. mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. odczekaj chwilę, aż kaszka zgęstnieje. krok 4. sprawdź temperaturę posiłku. gotową kaszkę podaj dziecku lub pozwól spróbować samodzielnego jedzenia łyżeczką. nie podawaj ponownie resztek posiłku. opakowanie zawiera około 8 porcji kaszki. |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4,1 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,8 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,09 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 16 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 28 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 383 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 180 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1622 kJ |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 756 kJ |
Wielkość porcji | 20 g |
Zawartość białek | 10 g |
Zawartość soli | 0,01 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5 g |
Cukry | 17 g |
Zawartość węglowodanów | 81 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 9 szt. |
Witaminy
Tiamina (witamina B1) | 0,93 mg/100g |
---|---|
Wapń | 269 mg/100g |
Wapń (%RWS) | 67 %RWS |
Witamina D (%RWS) | 53 %RWS |
Jod | 60000000 μg/100g |
Witamina C | 25 mg/100g |
Witamina C (%RWS) | 100 %RWS |
Witamina D | 5,3 μg/100g |
Żelazo | 3,9 mg/100g |
Żelazo (%RWS) | 65 %RWS |
Sód | 4,0 mg/100g |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera aromaty | Tak |
Zawiera olej palmowy | Nie |