Producent
- -- NIE PRZYPISANO MARKI -- (1)
- Apetina (1)
- Arla (4)
- CEKO (4)
- Eurial (1)
- Euroser (1)
- GRANAROLO (1)
- GRANLAN (1)
- Hochland (7)
- IRISH FARMERS (4)
- Kerrygold (5)
- KOSOW LACKI OSM (1)
- Lumiko (1)
- MILK TRADE (2)
- Mlekovita (26)
- Mlekpol (23)
- MLEKPOL SM (1)
- OSM SIERPC (2)
- Piątnica (1)
- POLMLEK (7)
- Rycki (1)
- Ryki (3)
- Serenada (1)
- Serovia (2)
- Sierpc (7)
- SM RYKI (2)
- Spomlek (5)
- TAVERNA (1)
- Temar (1)
- Violife (1)
- WLOSZCZOWA (4)
- ZM SOKOLOW (1)
Cena
-
od
do
Sery żółte są składnikami wielu dań. Wiele rodzajów i gatunków sera, który mamy w ofercie naszego sklepu, produkowanych jest przez polskie mleczarnie. To wysokiej klasy produkty, w pełni naturalne, wytwarzane na liniach produkcyjnych wykonanych przez rodzime firmy.
Ser żółty jest bardzo cennym produktem dla organizmu człowieka. Zawiera skoncentrowane, łatwo przyswajane białko oraz składniki mineralne i witaminy.
Popularne gatunki sera żółtego dostępne w naszym sklepie
Produkcja sera żółtego dynamicznie rozwinęła się w krajach o bogatej tradycji hodowli kóz, owiec oraz bydła rogatego. Polska jest jednym z krajów w Europie, wiodących prym w produkcji sera. Wśród najpopularniejszych gatunków tego produktu są:
• ser Edamski – zachwyca łagodnym smakiem, z lekko orzechową nutą,
• ser Morski – lekko pikantny, o wspaniałej miękkiej konsystencji,
• ser Gouda – ma wyrazisty zapach i śmietankowy smak oraz charakteryzuje się niewielką ilością dziurek,
• ser Emmentaler – cechuje się łagodnym słodkawo-orzechowym smakiem i zapachem oraz zwartą i elastyczną konsystencją,
• oscypek – wędzony ser z owczego mleka, czasem z domieszką mleka krowiego,
• cheddar – łagodny w smaku, lekko orzechowy twardy ser żółty,
• salami – aromatyczny ser o zapachu przypominającym kardamon,
• ser Tylżycki – cechuje go lekko kwaśny i lekko pikantny smak,
• ser Podlaski – produkt o smaku delikatnym, lekko kwaskowatym.
Oferujemy coraz więcej wyjątkowych i niepowtarzalnych serów. Konsumenci wybierają nasze produkty, które są sprawdzone i mają czytelną recepturę. Z roku na roku produkowanych jest coraz więcej lokalnych specjałów, które można znaleźć w naszym asortymencie. Im krótszy jest skład produktu, tym ser jest lepszy.
Ser żółty jest naturalnym produktem, który nie zawiera laktozy, ponieważ kultury bakterii odpowiadają za fermentację beztlenową. Żywią się one laktozą obecną w mleku. Dlatego w produkcie, który jest gotowy do sprzedaży, po zakończeniu procesu dojrzewania nie ma laktozy.
Sery na wagę i w plasterkach
W naszym sklepie masz możliwość zakupu sera:
• na wagę – określoną ilość odcinamy w plasterkach lub w kostce z dużego bloku sera,
• w plasterkach zapakowanych przez producenta,
• w kostce zapakowanej przez producenta.
Sery żółte świetnie sprawdzają się jako przekąska oraz składnik do wielu dań.
Wegetarianom oferujemy ser produkowany z wykorzystaniem podpuszczki roślinnej, pozyskiwanej z drzewa figowego oraz z dzikich roślin górskich i ostowatych. Dzięki temu ma on dodatkowy kwiatowy posmak i jest lekkostrawny. Sery wegańskie stanowią nie tylko doskonały zamiennik dla tradycyjnego sera, ale są też cennym źródłem wartościowych składników odżywczych.
Kupując nasze sery, masz pewność otrzymania świeżych produktów, z najlepszych mleczarni. To sery bogate w wapń, witaminy A, B i D oraz C. Produkty te zawierają także białko, cynk i miedź, które wspomagają układ kostny, regulują pracę krążenia i mają działanie bakteriobójcze. Natomiast magnez pobudza pracę mózgu oraz poprawia koncentrację i pamięć.