Kotányi Mieszanka przypraw tandoori 20 g
Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% smaku i bogatego aromatu. Mieszanka przypraw została wybrana z wielką starannością aby zapewnić wyjątkowe kulinarne wrażenia. Kurkuma, kolendra i imbir, nadają potrawom idealnego indyjskiego akcentu. Nazwa potrawy pochodzi od glinianego pieca Tandoor, w którym przygotowuje się potrawy na bazie kurczaka, ryb lub owoców morza. Pierś z kurczaka z salsą ananas & awokado i ryżem // Dla 4 osób: // 4 piersi z kurczaka, // 4 limonki (sok), // 1 łyżka świeżej kolendry, // 3 łyżki oliwy z oliwek, // 2 łyżeczki miodu, // sól, // ½ ananasa, // 1 awokado, // ½ czerwonej cebuli, // pieprz z młynka Kotanyi, // 1-2 łyżeczki Tandoori Kotanyi, // 1 szklanka ryżu jaśminowego, // łyżka masła, // 2 liście limonki. Przyrządzenie: Wyciśnij sok z 3 limonek. Wymieszaj sok z limonek, kolendrę, oliwę z oliwek, Tandoori KOTÁNYI, dodaj szczyptę soli i miód. Umieść piersi kurczaka w marynacie na 2 godziny, najlepiej trzymając w lodówce. Rozgrzej piekarnik do 160 ° C. Rozgrzej patelnię, dodaj oliwę i podsmaż mięso z każdej strony przez 2 minuty. Następnie umieść piersi w piekarniku na kolejne 11 minut. W międzyczasie pokrój ananasa, awokado i cebulę na małe kostki i umieść w misce. Następnie dodaj sok z ostatniej limonki, kolendrę i dopraw całość solą i pieprzem. Przygotuj ryż zgodnie z opisem na opakowaniu i dodaj liście limonki w połowie czasu gotowania. Dodaj łyżkę masła, jeśli chcesz. Po upieczeniu piersi z kurczaka, udekoruj je salsą i podawaj z ryżem. Aby uzyskać nieco ostrzejszą wersję, dodaj chili do marynaty. Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com.