Asortyment Moje zakupy
  • Promocje

  • Gotuj z Yeshą

  • Piekarnia

  • Owoce i warzywa

  • Mięso, ryby

  • Nabiał

  • Spożywcze

  • Napoje

  • Alkohole

  • Kosmetyki

  • Dom

  • Art. przemysłowe

  • Opcje przeglądania

    Bułki i bagietki królują w wielu domach jako obowiązkowy element jadłospisu śniadaniowego. Oczywiście lubimy je też np. wtedy, gdy chcemy coś szybko przekąsić lub zrobić sobie posiłek do szkoły czy pracy. Jedni wolą tradycyjne kajzerki, inni zajadają się francuskimi z pochodzenia bagietkami, jeszcze inne osoby zasmakowały w ciabattach lub bułkach mlecznych. Które pieczywo z naszej oferty szczególnie Ci smakuje? 

    Bułki w różnych wersjach: na śniadania i nie tylko

    Bułki to jedne z tych produktów spożywczych, które rzadko smakują tak samo. Mogą być lepsze lub gorsze, w zależności od przepisu, proporcji i wykorzystanych składników. Króluje wśród nich popularna kajzerka o wadze 55 g, która jest ozdobiona charakterystycznymi nacięciami. Do upieczenia tej niewielkiej bułki, potrzebne są nieliczne składniki: mąka pszenna, sól, olej rzepakowy i cukier. 

    Oczywiście aż roi się od bułek, które na naszych stołach konkurują z tradycyjną kajzerką. Mogą różnić się od niej wielkością, składem, kolorem i dodatkami — kajzerka zawsze jest ich pozbawiona. Popularną alternatywą może być grahamka, która nazwę bierze od charakterystycznej pszennej mąki Graham. Dodatkiem zawsze są tu nasiona słonecznika. 

    Oczywiście lubiane bułki mogą też występować w nieco zdrowszych wersjach. Przykładem niech będzie bułka wieloziarnista. W jej składzie znajdziesz mąkę pszenną i żytnią, siemię lniane, ale też m.in. sezam i płatki owsiane. Bułka razówka zawiera z kolei w sobie oczywiście mąkę razową, ale także otręby pszenne. Osoby chcące zrzucić kilka kilogramów powinny zaś sięgnąć po bułki z linii fit. Mają one w składzie grys sojowy i ziarna zbóż. Będą źródłem białka, błonnika, minerałów i kwasu Omega-3.  

    Popularne i lubiane bagietki

    Bagietki to kolejna kategoria pieczywa, które jest bardzo lubiane w naszym kraju. Chociaż kojarzą się one przede wszystkim z Francją, to są cenione również podczas typowo polskich śniadań. W naszej ofercie znajdziesz prawdziwą bagietkę pieczoną wg tradycyjnej francuskiej receptury z mąki pszennej, naturalnego zakwasu pszennego i wody. To z niej można wyczarować pyszną i bardzo długą kanapkę. Alternatywą jest tu aromatyczna bagietka czosnkowa, która będzie doskonałą przekąską. Wielbiciele ciemnego pieczywa mogą postawić na bagielino. Do jego wypieku używa się kilku rodzajów mąki, w tym prażonej pszennej słodowej, która jest odpowiedzialna za charakterystyczny kolor tej bułki.

    Ciabatty, bułki paryskie, wrocławskie i mleczne

    Na tym oczywiście nie kończy się wybór bułek i bagietek w naszej ofercie. Wśród nich dużą popularność zyskują puszyste w środku włoskie ciabatty z chrupiącą skórką. Mniej głodne osoby mogą postawić na jej mniejszą odpowiedniczkę, czyli ciabatkę. Alternatywą dla niej pozostaje niewielka bułka z serem Gouda i cebulą. W ofercie znajdują się też pszenne bułki wrocławskie i paryskie o większych rozmiarach. Idealnie nadają się do przygotowania dużej ilości lekkich kanapeczek. Bułeczki maślane to z kolei produkt, który pomoże zaspokoić różne potrzeby. Będą idealne jako niewielka przekąska, ale mogą też pełnić funkcję deseru z uwagi na swój delikatny i słodki smak.  

    do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper Premium