Pomysł na rybę w sosie śmietanowo-koperkowym Winiary 32g
Opis
Winiary Pomysł Na…Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym to propozycja na danie rybne w wersji innej niż dotychczas. Dzięki kompozycji ziół i przypraw przyrządzisz niebanalne danie, które pokocha cała Twoja rodzina.
Idealny posiłek będzie gotowy zaledwie w 35 minut!
Wystarczy zawartość torebki dokładnie wymieszać z wodą i śmietanką, zagotować i zalać przygotowane wcześniej mięso. A następnie piec przez 25 minut.
Gdy do ryby w sosie śmietanowo-koperkowym dodasz ryż i świeże warzywa możesz stworzyć pełnowartościowe danie.
Co wyróżnia Winiary Pomysł Na… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym:
- Ciekawy sposób na urozmaicenie dań z ryby
- Smaczne i idealnie przygotowane danie w 35 minut
- Doskonała konsystencja i doprawienie gwarantowane przez Winiary
Parametry produktu
Sposób przygotowania Piekarnik
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sól, śmietanka w proszku (z mleka) 9,1%, cukier, ekstrakt drożdży, suszone warzywa 4,1% (cebula, czosnek 1,2%), zioła (koperek 3,3%, tymianek, szczypiorek), kwas (kwas cytrynowy), olej słonecznikowy, emulgator (lecytyny), przyprawy, aromat
Temperatura przechowywania min - max 18 - 25 °C
Technika utrwalenia suszenie
Waga jednostkowa brutto 0,04 kg
Kod CN 2103 90 90
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Instrukcje dotyczące przygotowania 1. zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki 12% i 50 ml zimnej wody. doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. 2. w żaroodpornym naczyniu ułóż 400 g filetów z całkowicie rozmrożonej, odsączonej, nieosolonej ryby, a następnie zalej przygotowanym gorącym „pomysłem na...". 3. piecz w piekarniku w otwartym naczyniu (180°c z termoobiegiem, 200°c bez termoobiegu) rybę przez 25 min.
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów (cukry) 3 %RWS
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,9 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 2,9 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 95 kcal/100g
Zawartość białek (ogólnie) 37 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 6,8 g
Wartość energetyczna kJ 8 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 10 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 8 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 3 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu 4 szt.
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 162 kcal
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 10,8 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 20 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji 6,7 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Zawartość soli (ogólnie) 20 %RWS
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 3,9 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 18,5 g
Wielkość porcji 171 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,73 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 682 kJ
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,7 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 399 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,3 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 1,2 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 0,2 g
Dodatkowe informacje
Infolinia 800 16 16 66
Adres strony www Www.winiary.pl