Nestlé Kaszka mleczno-ryżowa banan po 4 miesiącu 230 g
Opis
Parametry
Dla dzieci w wieku | Po 4 miesiącu |
---|---|
Typ produktu | Mleczno-ryżowy |
Smak | Bananowy |
Składniki | mąka ryżowa hydrolizowana 48,4%, mleko odtłuszczone 26,2%, oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy), cukier, maltodekstryna, płatki banana 2%, składniki mineralne (węglan wapnia, fumaran żelaza (II), siarczan cynku, jodek potasu), naturalny aromat, witaminy (C, niacyna, E, B1, kwas pantotenowy, A, B6, K, kwas foliowy, biotyna, D). Ciemne drobiny w kaszce pochodzą z ryżu. Nie zawiera oleju palmowego. |
Zawiera mleko krowie | Tak |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 230 g |
Waga jednostkowa brutto | 0,24 kg |
Źródło kwasów tłuszczowych omega-3 | 1 |
Produkt bezglutenowy | 1 |
Producent: | nestle polska s.a ulica i numer: domaniewska 32 kod pocztowy i miasto: 02-672 warszawa pl |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 75 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu przed i po otwarciu. Po każdym użyciu zamknij szczelnie torebkę. Nie przechowuj resztek posiłki. Zużyj nie później niż 3 tygodnie po otwarciu torebki. Nieprawidłowe przygotowanie i przechowywanie może zaszkodzić Twojemu dziecku. |
---|---|
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Stosowanie - propozycje podania | Dziecko może otrzymywać dziennie 1 lub, po konsultacji z lekarzem, 2 posiłki z kaszki, w zależności od wieku, jako uzupełnienie innego pożywienia. |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Zanim przystąpisz do przyrządzenia posiłku, umyj ręce. upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać, są idealnie czyste. 1. zagotuj wodę, odmierz 120 ml i wlej do miseczki dziecka. temperatura wody nie powinna być wyższa niż 40°c. 2. dodaj 45 g (ok. 6 łyżek stołowych) kaszki. używaj czystej i suchej łyżki. 3. mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. tak przygotowany posiłek podaj dziecku łyżeczką lub pozwól maluszkowi spożywać samodzielnie łyżeczką lub rączką. zawsze postępuj zgodnie z powyższą instrukcją. opakowanie zawiera 5 porcji pełnowartościowego posiłku zbożowo-mlecznego. |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 5,5 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,6 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,13 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 12 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 32 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 430 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 193 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1812 kJ |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 813 kJ |
Wielkość porcji | 45 g |
Zawartość białek | 12,3 g |
Zawartość soli | 0,28 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 10,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,45 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4,6 g |
Cukry | 26,7 g |
Zawartość węglowodanów | 71,2 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 5 szt. |
Witaminy
Kwas pantotenowy (witamina B5) | 1,6 mg/100g |
---|---|
Niacyna (witamina B3, PP) | 6 mg/100g |
Tiamina (witamina B1) | 0,9 mg/100g |
Wapń | 400 mg/100g |
Witamina A | 380 μg/100g |
Witamina E | 5 mg/100g |
Biotyna (witamina B7) | 27 μg/100g |
Cynk | 3,5 mg/100g |
Jod | 40 μg/100g |
Kwas foliowy (witamina B9) | 33 μg/100g |
Pirydoksyna (witamina B6) | 0,38 mg/100g |
Witamina C | 62 mg/100g |
Witamina D | 6,8 μg/100g |
Witamina K | 35 μg/100g |
Żelazo | 9 mg/100g |
Sód | 110 mg/100g |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Zawiera barwniki | Nie |