BoboVita Junior Warzywa z kurczakiem w pomidorach 1-3 lata 250 g
dodaj do przechowalni
Opis
Parametry
| Dla dzieci w wieku | Po 1 roku |
|---|---|
| Skład podstawowy | Pomidory, Marchew, Por, Papryka czerwona, Ryż |
| Dodatki | Mięso |
| Zawartość netto | 250 g |
| Składniki | warzywa 62 % (odtworzony przecier pomidorowy 31 %, marchewka 15 %, czerwona papryka, por, cebula, pietruszka 2 %), gotowany ryż 19 %, mięso z kurczaka 8 %, woda użyta do przygotowania, skrobia pszenna bezglutenowa, olej rzepakowy, natka pietruszki, czosnek, oregano. |
| Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
| Temperatura przechowywania min - max | 6 - 25 °C |
| Waga jednostkowa brutto | 0,4 kg |
| Produkt bezglutenowy | 1 |
| Producent: | NutriciaUlica i numer: Bobrowiecka 8Kod pocztowy i miasto: 00-728 Warszawa PL |
| Technika utrwalenia | sterylizacja |
| Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 288 op. zb. (DU) |
Alergeny
| Orzechy | Nie |
|---|---|
| Ryby i produkty pochodne | Nie |
| Seler i produkty pochodne | Nie |
| Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
| Soja i produkty pochodne | Nie |
| Zboża zawierajace gluten | Nie |
| Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
| Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
| Jaja i produkty pochodne | Nie |
| Łubin i produkty pochodne | Nie |
| Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
| Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
| Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
| Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Przechowywanie
| Inne uwagi dotyczące przechowywania | Nie używaj, jeśli można wcisnąć środek wieczka. Pozostałą część przechowuj w zamkniętym słoiczku w lodówce, nie dłużej niż 48 godzin. Nie podawaj resztek produktu, który jadło dziecko. |
|---|---|
| Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
| Instrukcje dotyczące przygotowania | Odpowiednią ilość produktu przełóż do miseczki plastikową łyżeczką. Podgrzej w „kąpieli wodnej”, delikatnie wymieszaj. Sprawdź temperaturę produktu. Przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania. |
Wartość odżywcza
| Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
|---|---|
| Wartość energetyczna kcal | 64 kcal |
| Wartość energetyczna kJ | 267 kJ |
| Wielkość porcji | 100 g |
| Zawartość białek | 2,6 g |
| Zawartość soli | 0,03 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,6 g |
| Cukry | 1,8 g |
| Zawartość węglowodanów | 8,7 g |