HiPP BIO Risotto z marchewką i indykiem po 7 miesiącu 220 g

Opis
Parametry
Dla dzieci w wieku | Po 7 miesiącu |
---|---|
Skład podstawowy | Marchew, Ziemniaki, Ryż |
Dodatki | Mięso, Olej |
Zawartość netto | 220 g |
Składniki | Woda, marchew* 30%, mięso z indyka* 8,0%, ziemniaki* 8%, ryż* 5%**, olej rzepakowy* 1,9%, mąka ryżowa. *z rolnictwa ekologicznego **zawartość ryżu po ugotowaniu 13% produkt bezglutenowy |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Unia Europejska |
Waga jednostkowa brutto | 0,34 kg |
Produkt bezglutenowy | 1 |
Producent: | hipp polska sp. z o.o. ulica i numer: giełdowa 1 kod pocztowy i miasto: 01-211 warszawa pl |
Krótki opis marketingowy | Pełnowartościowy posiłek warzywno-mięsny dla niemowląt po 7. miesiącu |
Technika utrwalenia | sterylizacja |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 288 op. zb. (DU) |
Bez dodatku sodu/soli | 1 |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
---|---|
Instrukcje dotyczące przygotowania | Sposób użycia: otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej, wymieszaj i sprawdź temperaturę. pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. nie używaj metalowej łyżeczki, aby nie uszkodzić słoiczka. jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu. |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 5,3 g |
---|---|
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,11 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) | 1,8 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 2,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 15,4 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 65 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 143 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 272 kJ |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 601 kJ |
Wielkość porcji | 220 g |
Zawartość białek | 2,4 g |
Zawartość soli | 0,05 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) | 3,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 6,2 g |
Cukry | 1,2 g |
Zawartość węglowodanów | 7 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 szt. |
Witaminy
Witamina A | 329 μg/100g |
---|---|
Sód | 0,02 mg/100g |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Zawiera barwniki | Nie |