Tajskie curry z warzywami (2 porcje)

Opis
Tajskie curry z warzywami to aromatyczne danie kuchni tajskiej, w którym mieszanka świeżych warzyw jest gotowana w intensywnym sosie curry z dodatkiem kokosowego mleka. To smaczne połączenie pikantnych i słodkich smaków, które wyróżnia się bogactwem aromatów i konsystencją kremowego sosu.
W pudełku znajdziesz poszczególne składniki – super świeże, obrane, umyte i dokładnie odmierzone. Połącz je w kilka chwil w całość z pomocą naszego przepisu i ciesz się pysznym posiłkiem. Całość dostarczana w warunkach chłodniczych.
Lista składników:
1. Ryż jaśminowy 100g
2. Bulion warzywny 100ml
3. Mleko kokosowe 250ml
4. Cukinia 200g (pokrojona w plastry)
5. Papryka czerwona 150g (pokrojona w kostkę)
6. Batat 150g (pokrojony w kostkę)
7. Cebula 160g (pokrojona w kostkę)
8. Pasta curry czerwona 40g
9. Imbir świeży 10g (starty)
10. Limonka 1 szt.
11. Olej 20ml
12. Sól 5 op.
13. Pieprz 1 op.
14. Cukier 1 op.
15. Kolendra świeża 5g
Masa netto: 1300g
Alergeny: gluten, jaja i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, łubin i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, skorupiaki i produkty pochodne.
Produkt pakowany jest w dniu wysyłki do klienta. Termin przydatności wynosi 3 dni od momentu spakowania.