Asortyment Moje zakupy
  • Promocje

  • Yesha

  • Walentynki

  • Piekarnia

  • Owoce i warzywa

  • Mięso, ryby

  • Nabiał

  • Spożywcze

  • Napoje

  • Alkohole

  • Kosmetyki

  • Dom

  • Art. przemysłowe

  • Śniadanie po japońsku (2 porcje)

    Kopia japońskie śniadanie.png
    • promocja
    Dostępność: Dostępny
    Wysyłka w: 24 godziny
    Cena: 71,99 zł 79,99 zł 71.99
    Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 79,99 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
    ilość szt.
    dodaj do przechowalni
    Ocena: 0
    Producent: Yesha
    Kod produktu: Yesha905

    Opis

    Śniadanie po japońsku

    Japońskie śniadanie to zrównoważony posiłek składający się z miski ryżu, grillowanego łososia, zupy miso i sałatki wakame. Całość dopełniają delikatne smaki marynowanych warzyw oraz zielona herbata. To idealny sposób na rozpoczęcie dnia pełnego energii. Przygotuj je krok po kroku, korzystając z naszego przepisu. Zaczynamy!

    W pudełku znajdziesz:

    Świeże i starannie dobrane składniki, które są gotowe do użycia. Produkt dostarczany w warunkach chłodniczych, aby zapewnić najwyższą jakość.

    Lista składników:

    1. Ryż jaśminowy 120 g
    2. Łosoś filet 300 g
    3. Glony wakame (suszone) 40 g
    4. Ogórek zielony 80 g
    5. Marchew 50 g
    6. Sezam 10 g
    7. Pasta miso 50 g
    8. Bulion Hondashi 12 g (2x6 g)
    9. Tofu wędzone 60 g
    10. Por siekany 10 g
    11. Zalewa 100 ml
    12. Oliwa 10 ml
    13. Sól 1 op.
    14. Pieprz 1 op.

     

    Wartości odżywcze:

    Wartość odżywcza w 100 g w porcji ~ 395 g %RWS* na porcję
    Wartość energetyczna 202 kcal / 888 kJ 799 kcal / 3515 kJ 39%
    Tłuszcz
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    8,6 g
    1,3 g
    34 g
    5,5 g
    42%
    25%
    Węglowodany
    w tym cukry
    17,9 g
    3,5 g
    71 g
    14 g
    23%
    28%
    Błonnik 0,7 g 3 g 6%
    Białko 11,6 g 46 g 65%
    Sól 1,04 g 4,13 g 68%

    Alergeny: jaja i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, orzechy (w tym orzeszki ziemne) i produkty pochodne, sezam i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne.

    Sposób przygotowania:

    1. Przepłucz ryż pod bieżącą wodą, odcedź i przełóż do garnka. Zalej wodą na ok. 1 cm ponad poziom ryżu. Gotuj pod przykryciem na średniej mocy palnika do wchłonięcia wody, około 5–7 minut.
    2. Łososia nasmaruj oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 10–15 minut, aż się zarumieni.
    3. Glony wakame zalej gorącą wodą, aż napęcznieją. Przełóż je do miski, dodaj pokrojonego ogórka, marchew, sezam i zalewę. Dodaj wodę, wymieszaj i odstaw do lodówki na 5 minut.
    4. W garnku przygotuj bulion, mieszając wodę z hondashi i pastą miso. Gotuj przez 2–3 minuty na małym ogniu.
    5. Do misek z zupą dodaj tofu, por i porcję glonów. Polej gorącym bulionem.
    6. Na talerze wyłóż pieczonego łososia, porcję ryżu i sałatkę wakame. Smacznego!
    do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper Premium