Shikoku setto − zestaw wegański dla 2-3 osób

Opis
Sushi to wyjątkowa japońska potrawa, która łączy w sobie delikatność ryżu z intensywnym smakiem świeżych ryb, owoców morza, kolorowych warzyw i innych składników. Całość stanowi harmonijną symfonię smaków, tekstur i aromatów, pobudzając zmysły i zachęcając do odkrywania różnorodnych kombinacji. Każdy kawałek to nie tylko doznanie smakowe, ale także podróż przez kulturę japońską, gdzie dbałość o każdy detal ma kluczowe znaczenie.
W pudełku znajdziesz poszczególne składniki – super świeże, obrane, umyte i dokładnie odmierzone. Połącz je w kilka chwil w całość z pomocą naszego przepisu i ciesz się pysznym posiłkiem. Całość dostarczana w warunkach chłodniczych.
Zestaw zawiera:
Futomaki z warzywami x6
Futomaki z inari x6
California z pieczonym batatem x8
Gunkany z goma wakame x4
Lista składników:
1. Ryż do sushi 200 g
2. Zalewa do ryżu 80 ml
3. Algi nori 5 szt. (+2 zapasowe)
4. Inari 50 g (marynowane tofu)
5. Oshinko 20 g (marynowana rzodkiew)
6. Kanpyo 60 g (marynowana tykwa)
7. Goma wakame 100 g
8. Olej 10 ml
9. Frytki z batatów 100 g
10. Sałata 15 g
11. Ogórek 60 g
12. Sezam 5 g
13. Wasabi w proszku 10 g
14. Imbir marynowany 40 g
15. Sos sojowy 30 ml 3 szt.
Dodatkowo w paczce otrzymasz:
rękawiczki w rozmiarze S 1 szt.
rękawiczki w rozmiarze M 1 szt.
rękawiczki w rozmiarze L 1 szt.
mata bambusowa 1 szt.
pałeczki do sushi 3 szt.
Masa netto: 690g
Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), soja i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, skorupiaki i produkty pochodne, orzechy (w tym orzeszki ziemne) i produkty pochodne, sezam i produkty pochodne.
Produkt pakowany jest w dniu wysyłki do klienta. Termin przydatności wynosi 3 dni od momentu spakowania.