Pierś z indyka w sosie pieczarkowym z kaszą bulgur i zasmażaną marchewką (2 porcje)
Opis
Pierś z indyka w sosie pieczarkowym z kaszą bulgur i zasmażaną marchewką to połączenie delikatności i intensywności smaku. Soczyste kawałki mięsa w aromatycznym sosie pieczarkowym, podane z puszystą kaszą i lekko zasmażaną marchewką, tworzą danie, które urzeka prostotą i wyrafinowanym smakiem.
W pudełku znajdziesz poszczególne składniki – super świeże, obrane, umyte i dokładnie odmierzone. Połącz je w kilka chwil w całość z pomocą naszego przepisu i ciesz się pysznym posiłkiem. Całość dostarczana w warunkach chłodniczych.
Lista składników:
1. Pierś indyka 300g (pokrojona w 1cm paski)
2. Pieczarki 100g (pokrojone w plasterki)
3. Śmietanka 30% 80g
4. Jogurt grecki 80ml
5. Oliwa z oliwek 30ml
6. Cebula 50g (drobno krojona)
7. Natka pietruszki 20g
8. Kasza bulgur 100g
9. Mieszanka przypraw 3g
10. Marchewka zasmażana 200g
11. Sól 4 op.
12. Pieprz 2 op.
Masa netto: 970g
Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), jaja i produkty pochodne.
Może zawierać: soja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne.
Produkt pakowany jest w dniu wysyłki do klienta. Termin przydatności wynosi 3 dni od momentu spakowania.