Pierożki Gyoza z kurczakiem Konspol 230g
Opis
Parametry produktu
Sposób przygotowania Na parze, Patelnia
Zawartość netto 230 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Warzywa 36% (kapusta biała, por, cebula), mąka pszenna 26%, mięso z kurczaka 16%, woda, skórki z kurczaka, skrobia ziemniaczana, sos sojowy (woda, sól, ziarna soi, przenica), sól, aromaty, cukier, przyprawy, błonnik grochowy, błonnik pszenny bezglutenowy, błonnik z łuski babki jajowatej), laktoza (z mleka). Produkt może zawierać: jaja, sezam.
Temperatura przechowywania min - max 0 - 6 °C
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Konspol Holding Sp. z o.o. / Oddział Nowy Sącz Ulica i numer: Grottgera 40 Kod pocztowy i miasto: 33-300 Nowy Sącz PL
Alergeny
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Tak
Seler i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne Może zawierać
Orzechy Nie
Przechowywanie
Instrukcje dotyczące przygotowania Według tradycyjnej techniki smażenia i duszenia: 1. Rozgrzac niewielkich rozmiarów patelnię teflonową 2. Wlać 1 łyżeczkę oleju i rozprowadzić równomiernie po patelni. 3. Ułożyć w wianuszek pierożki płaską cześcia na patelni. 4. Smażyć około 2 minuty, aż pierożki się zrumienią. 5. Wlać około 1/2 szklanki wody 6. Przykryć i dusić około 4 minuty (do odparowania wody). 7. Wyłożyc na talerz, można podawać z sosem sojowym, lub maczając w mieszance sosu sojowego i octu winnego.
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce 623 kJ/100g
Ilość porcji w opakowaniu 2 szt.
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 148 kcal/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,13 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) 25 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 2,3 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) 0,2 g
Wielkość porcji 115 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 5,7 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 1,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g