Mięso Karkówka wieprzowa bez kości pełna (z wagi) 1,5 kg





Opis
Element uzyskany z rozbioru półtuszy wieprzowej. Element odcięty z odcinka szyjnego na linii: od przodu oddzielenia głowy, od tyłu po linii oddzielenia schabu cięciem prostym pomiędzy 4 i 5 kręgiem piersiowym i odpowiadającymi im żebrami. Od góry po linii podziału półtuszy, od dołu wzdłuż trzonów kręgów szyjnych i dalej przecinając żebra równolegle do kręgów piersiowych. Element z przyległym warkoczem ok. 2 cm. Mięsień odtłuszczony pozostawiony przerost mięśniowy (łata), powierzchnia tłuszczu do 2 mm na około 20% powierzchni mięsa.
Parametry produktu
Gatunek mięsa Wieprzowina
Rodzaj elementu Karkówka
Klasa E
Skóra Bez skóry
Kości Trybowane/filet
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa brutto 1 kg
Temperatura przechowywania min - max 0 - 4 °C
Kod CN 0203 22 90
Składniki Mięso wieprzowe
Produkt zmiennowagowy Tak
Waga szacunkowa 0,9 - 1,1 kg
Alergeny
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g