Makaron penne rigate Barilla 500g
Opis
Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Penne Rigate (pióra nacinane) najlepiej smakują z sosami pomidorowymi z boczkiem, mięsem lub rybami. Klasyczne danie z tą formą makaronu to ostra propozycja Penne all'Arrabbiata.
Parametry produktu
Typ Z semoliny (durum)
Rodzaj Penne
Składniki Semolina z pszenicy durum, woda
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Włochy
Kraj pochodzenia głównego składnika Włochy
Waga jednostkowa brutto 0,57 kg
Temperatura przechowywania min - max 4 - 25 °C
Kod CN 1902 19 10
Alergeny
Jaja i produkty pochodne Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Ryby i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Produkt rozmrożony Nie
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Instrukcje dotyczące przygotowania Do 1 litra wrzącej wody dodać 7g soli i 100 g makaronu, gotować przez 11 minut mieszając od czasu do czasu. po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 1293 kJ
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 305 kcal
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 2,6 g
Zawartość węglowodanów w porcji 60,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 1,7 g
Wielkość porcji 85 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,01 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1521 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,5 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,01 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 359 kcal/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,5 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 71,2 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 12,5 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 10,6 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie
Zawiera barwniki Nie
Zawiera wzmacniacze smaku Nie
Zawiera lukrecję Nie
Zawiera fosforany Nie
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli Nie
Zawiera przeciwutleniacze Nie
Zawiera chininę Nie
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących Nie
Zawiera taurynę Nie
Osłonka niejadalna Nie
Zawiera kofeinę Nie
Dodatkowe informacje
Adres strony www Barilla.pl