Jogurt pitny skyr truskawka & kiwi 330 g
Opis
Skyr pitny truskawka kiwi to pyszny, owocowy jogurt z wysoką zawartością naturalnego białka - 6.5 g/100 g jogurtu. To doskonała przekąska dla osób prowadzących aktywny i zdrowy tryb życia. Idealnie wpisuje się w trend „on the go” oraz w coraz popularniejszy ma polskim rynku trend zdrowego żywienia i zdrowych przekąsek, zapewniających energię podczas aktywnego dnia. Produkowany jest z wysokiej jakości mleka od krów karmionych paszami bez GMO.
Parametry produktu
Rodzaj Pitny
Smak Jagodowy
Składniki mleko pasteryzowane, truskawka 3%, kiwi 3,2% (w tym przecier z zagęszczonego przecieru ), cukier, aromat naturalny, żywe kultury bakterii jogurtowych ( Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Zawartość netto 330 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 168 op. zb. (DU)
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy Ulica i numer: Forteczna 3 Kod pocztowy i miasto: 18-421 Piątnica PL
Temperatura przechowywania min - max 1 - 8 °C
Pojemność 0,33 ml
Waga jednostkowa brutto 0,34 kg
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Orzechy Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) 10 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 10 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 1,5 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) 1,1 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,08 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 80 kcal/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 6,5 g
Wielkość porcji 330 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce 336 kJ/100g