Gai pad med mamuang (2 porcje)

Opis
Gai Pad Med Mamuang to danie kuchni tajskiej, w którym kawałki kurczaka są smażone z orzeszkami nerkowca i warzywami. To pikantne i aromatyczne danie, które łączy w sobie intensywny smak mięsa, chrupkość orzeszków nerkowca i świeżość warzyw, typową dla kuchni tajskiej. Podawane z ryżem, to danie stanowi smaczne połączenie smaków.
W pudełku znajdziesz poszczególne składniki – super świeże, obrane, umyte i dokładnie odmierzone. Połącz je w kilka chwil w całość z pomocą naszego przepisu i ciesz się pysznym posiłkiem. Całość dostarczana w warunkach chłodniczych.
Lista składników:
1. Pierś kurczaka 200g
2. Ryż basmati 100g
3. Cebula 40g (pióra)
4. Czosnek 10g (starty)
5. Marchewka 100g (pokrojona w słupki)
6. Papryka 160g (pokrojona w słupki)
7. Imbir 10g
8. Papryczka chili (suszona) 3g
9. Szczypiorek 10g
10. Orzechy nerkowca 30g
11. Cytryna (ćwiartka)
12. Sos sojowy 30ml
13. Sos teriyaki 70ml
14. Olej 90ml
15. Mieszanka przypraw 5g
16. Sól 5 op.
17. Pieprz 2 op.
18. Sezam 5g
Masa netto: 880g
Alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), jaja i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, orzechy i produkty pochodne, orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, dwutlenek siarki i siarczyny.
Produkt pakowany jest w dniu wysyłki do klienta. Termin przydatności wynosi 3 dni od momentu spakowania.