Eskalopki z indyka z puree z marchewki i sałatą rzymską (2 porcje)
Opis
Eskalopki z indyka smażone na złoto, podane z puree z marchewki i świeżą sałatą rzymską, to połączenie prostoty i smaku. Soczyste kawałki mięsa w harmonii z delikatnym puree i świeżą nutą sałaty tworzą danie, które zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.
W pudełku znajdziesz poszczególne składniki – super świeże, obrane, umyte i dokładnie odmierzone. Połącz je w kilka chwil w całość z pomocą naszego przepisu i ciesz się pysznym posiłkiem. Całość dostarczana w warunkach chłodniczych.
Lista składników:
1. Pierś z indyka 300g (pokrojona w cienkie plastry)
2. Mąka pszenna typ 500 18g
3. Olej rzepakowy 20ml
4. Bulion 200ml
5. Skrobia ziemniaczana 15g
6. Mieszanka przypraw 4g
7. Marchewka 150g
8. Mleko 30ml
9. Masło 5g
10. Sałata rzymska 125g
11. Sos winegret 45ml
12. Sól 4 op.
13. Pieprz 2 op.
14. Cukier 1 op.
Masa netto: 910g
Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), soja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne.
Produkt pakowany jest w dniu wysyłki do klienta. Termin przydatności wynosi 3 dni od momentu spakowania.