Asortyment Moje zakupy
  • Promocje

  • Gotuj z Yeshą

  • Piekarnia

  • Owoce i warzywa

  • Mięso, ryby

  • Nabiał

  • Spożywcze

  • Napoje

  • Alkohole

  • Kosmetyki

  • Dom

  • Art. przemysłowe

  • Ciasto i krem do Karpatki Gellwe 340g

    Dostępność: Dostępny
    Wysyłka w: 24 godziny
    Cena: 7,17 zł 7.17
    ilość szt.
    dodaj do przechowalni
    Ocena: 0
    Producent: Gellwe
    Kod produktu: 32056970

    Opis

    Duże ciasto
    15 porcji
    BEZ OLEJU PALMOWEGO
    BEZ SYROPU GLUKOZOWEGO
    Smacznego życzy polska marka Gellwe
    TRADYCJA OD 1985
    Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia. Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
    Opakowanie zawiera: 140 g mieszanki do przygotowania ciasta, 200 g mieszanki do sporządzenia kremu.
    Znajdź nas: www.gellwe.pl


    Parametry produktu
    Typ Karpatka
    Rodzaj W proszku
    Smak Naturalny (original)
    Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
    Składniki Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany węglany sodu). krem: cukier, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki: kurkumina, ryboflawiny.
    Waga jednostkowa brutto 0,36 kg
    Kod CN 1901 20 00
    Alergeny
    Pszenica i produkty z pszenicy Tak
    Mięczaki i produkty pochodne Nie
    Zboża zawierajace gluten Tak
    Orzechy Nie
    Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
    Soja i produkty pochodne Może zawierać
    Łubin i produkty pochodne Nie
    Skorupiaki i produkty pochodne Nie
    Ryby i produkty pochodne Nie
    Gorczyca i produkty pochodne Nie
    Seler i produkty pochodne Nie
    Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Może zawierać
    Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
    Jaja i produkty pochodne Nie


    Przechowywanie
    Stosowanie Gotowy do użycia po przyrządzeniu wg przepisu podanego na opakowaniu
    Instrukcje dotyczące przygotowania Forma do pieczenia 25 cm x 36 cm przygotuj: do ciasta: - 4 jajka - 125 g masła lub margaryny (1/2 kostki) - 250 ml wody (około 1 szklanka). do kremu: - 500 ml mleka - 100 g miękkiego masła lub margaryny. 1. przygotuj ciasto zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszaj do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. następnie ostudź, wbij jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 minut. otrzymaną masę podziel na dwie części. każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°c (bez termoobiegu) i piecz ok. 25 min. następnie obniż temperaturę do 150°c i piecz ok. 15 min. drugą część ciasta upiecz tak samo. 2. przygotuj krem z 500 ml mleka odlej szklankę i wymieszaj w niej zawartość opakowania. pozostałe mleko zagotuj. do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek i energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki, gotuj przez chwilę do momentu zgęstnienia. całość pozostaw do ostudzenia, mieszaj od czasu do czasu. zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. i gotowe gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. gotową karpatkę możesz posypać cukrem pudrem pomysł na: ptysie przygotować ciasto według powyższego przepisu używając 140 ml wody (ok. 2/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny i 4 jajka. ciasto nakładać porcjami w równych odstępach na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką formę. upieczone i wystudzone ciastka przekroić i napełnić kremem przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu. ptysie dla lepszego smaku i atrakcyjnego wyglądu można udekorować polewą. słodkiego dnia :)
    Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu


    Wartość odżywcza
    Zawartość soli (ogólnie) 4 %RWS
    Zawartość węglowodanów (ogólnie) 7 %RWS
    Wartość energetyczna kcal (energia) 13 %RWS
    Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1355 kJ/100g
    Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,3 g
    Zawartość białek (ogólnie) 8 %RWS
    Wartość energetyczna kJ 13 %RWS
    Zawartość węglowodanów (cukry) 7 %RWS
    Zawartość węglowodanów w porcji 19,1 g
    Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5 g
    Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 8,5 g
    Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 24,2 g
    Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 18,3 g
    Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 257 kcal
    Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 23,2 g
    Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 326 kcal/100g
    Wielkość porcji 69 g
    Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 10,8 g
    Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
    Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 1070 kJ
    Ilość porcji w opakowaniu 15 szt.
    Zawartość białek w porcji (ogólnie) 4 g
    Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,24 g
    Zawartość tłuszczów (ogólnie) 26 %RWS
    Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 43 %RWS
    Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,4 g
    Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 6,6 g


    Inne informacje o zawartości
    Zawiera barwniki Tak


    Dodatkowe informacje
    Adres strony www Www.gellwe.pl

    do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper Premium