Ciasto i krem do Karpatki Gellwe 340g
Opis
Duże ciasto
15 porcji
BEZ OLEJU PALMOWEGO
BEZ SYROPU GLUKOZOWEGO
Smacznego życzy polska marka Gellwe
TRADYCJA OD 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia. Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
Opakowanie zawiera: 140 g mieszanki do przygotowania ciasta, 200 g mieszanki do sporządzenia kremu.
Znajdź nas: www.gellwe.pl
Parametry produktu
Typ Karpatka
Rodzaj W proszku
Smak Naturalny (original)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany węglany sodu). krem: cukier, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki: kurkumina, ryboflawiny.
Waga jednostkowa brutto 0,36 kg
Kod CN 1901 20 00
Alergeny
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Orzechy Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Łubin i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Stosowanie Gotowy do użycia po przyrządzeniu wg przepisu podanego na opakowaniu
Instrukcje dotyczące przygotowania Forma do pieczenia 25 cm x 36 cm przygotuj: do ciasta: - 4 jajka - 125 g masła lub margaryny (1/2 kostki) - 250 ml wody (około 1 szklanka). do kremu: - 500 ml mleka - 100 g miękkiego masła lub margaryny. 1. przygotuj ciasto zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszaj do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. następnie ostudź, wbij jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 minut. otrzymaną masę podziel na dwie części. każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°c (bez termoobiegu) i piecz ok. 25 min. następnie obniż temperaturę do 150°c i piecz ok. 15 min. drugą część ciasta upiecz tak samo. 2. przygotuj krem z 500 ml mleka odlej szklankę i wymieszaj w niej zawartość opakowania. pozostałe mleko zagotuj. do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek i energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki, gotuj przez chwilę do momentu zgęstnienia. całość pozostaw do ostudzenia, mieszaj od czasu do czasu. zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. i gotowe gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. gotową karpatkę możesz posypać cukrem pudrem pomysł na: ptysie przygotować ciasto według powyższego przepisu używając 140 ml wody (ok. 2/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny i 4 jajka. ciasto nakładać porcjami w równych odstępach na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką formę. upieczone i wystudzone ciastka przekroić i napełnić kremem przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu. ptysie dla lepszego smaku i atrakcyjnego wyglądu można udekorować polewą. słodkiego dnia :)
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość soli (ogólnie) 4 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 7 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 13 %RWS
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1355 kJ/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,3 g
Zawartość białek (ogólnie) 8 %RWS
Wartość energetyczna kJ 13 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) 7 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji 19,1 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 8,5 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 24,2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 18,3 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 257 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 23,2 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 326 kcal/100g
Wielkość porcji 69 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 10,8 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 1070 kJ
Ilość porcji w opakowaniu 15 szt.
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 4 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,24 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 26 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 43 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,4 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 6,6 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera barwniki Tak
Dodatkowe informacje
Adres strony www Www.gellwe.pl