Bowl koreański z wołowiną bulgogi (2 porcje)

Opis
Bowl koreański z wołowiną bulgogi to smakowita propozycja łącząca soczystą, marynowaną wołowinę z różnorodnymi dodatkami. Idealna propozycja dla miłośników kuchni azjatyckiej, która jednocześnie jest sycąca i pełna energii. Ważne, aby na początku przeczytać cały przepis i nie pominąć żadnego kroku. Zaczynamy!
W pudełku znajdziesz poszczególne składniki – super świeże, obrane, umyte i dokładnie odmierzone. Połącz je w kilka chwil w całość z pomocą naszego przepisu i ciesz się pysznym posiłkiem. Całość dostarczana w warunkach chłodniczych.
Lista składników:
1. Mięso wołowe w plastrach 250 g
2. Marynata bulgogi 90 ml
3. Ryż jaśminowy 120 g
4. Fasolka edamame 100 g
5. Masło klarowane 25 g
6. Grzyby enoki 100 g
7. Szpinak baby 100 g
8. Cebula czerwona 100 g
9. Kimchi 150 g
10. Mąka ziemniaczana 10 g
11. Sezam 10 g
Masa netto: 1115 g
Wartość odżywcza | w 100 g | w porcji ~ 557 g | %RWS* na porcję |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 150 kcal / 630 kJ | 840 kcal / 3605 kJ | 42% |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
5,9 g 1,8 g |
30,5 g 10,5 g |
38% 47% |
Węglowodany w tym cukry |
16,1 g 3,9 g |
89,5 g 31,5 g |
35% 35% |
Białko | 7,6 g | 42,5 g | 85% |
Sól | 0,98 g | 5,5 g | 86% |
Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), soja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, orzechy (w tym orzeszki ziemne) i produkty pochodne, sezam i produkty pochodne, skorupiaki i produkty pochodne.