Ayran napój w stylu tureckim na bazie jogurtu 330 ml
dodaj do przechowalni
Opis
Parametry
| Rodzaj | Pitny |
|---|---|
| Składniki | Mleko, woda, sól, żywe kultury bakterii jogurtowych |
| Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
| Zawartość netto | 330 ml |
| Pojemność | 330 ml |
| Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
| Temperatura przechowywania min - max | 0 - 8 °C |
| Waga jednostkowa brutto | 0,36 kg |
| Producent: | spółdzielnia mleczarska "mlekpol" w grajewie ulica i numer: ul. elewatorska 13 kod pocztowy i miasto: 19-203 grajewo pl |
| Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 240 op. zb. (DU) |
Alergeny
| Orzechy | Nie |
|---|---|
| Ryby i produkty pochodne | Nie |
| Seler i produkty pochodne | Nie |
| Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
| Soja i produkty pochodne | Nie |
| Zboża zawierajace gluten | Nie |
| Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
| Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
| Jaja i produkty pochodne | Nie |
| Łubin i produkty pochodne | Nie |
| Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
| Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
| Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
| Sposób przechowywania | przechowywać w warunkach chłodniczych |
|---|
Wartość odżywcza
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 3,5 g |
|---|---|
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1,16 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 5 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 5 g |
| Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 ml |
| Wartość energetyczna kcal | 34 kcal |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 56 kcal |
| Wartość energetyczna kJ | 3 %RWS |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 235 kJ |
| Wielkość porcji | 165 ml |
| Zawartość białek | 2,1 g |
| Zawartość soli | 0,7 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 %RWS |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,8 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,5 g |
| Cukry | 3 g |
| Zawartość węglowodanów | 3 g |
| Zawartość białek (ogólnie) | 7 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 19 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 9 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 6 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 2 %RWS |