Żurek domowy ekspresowy Knorr 42g
Opis
Parametry
Rodzaj | Żurek |
---|---|
Sposób przygotowania | Do gotowania |
Składniki | mąka: ŻYTNIA (43,3%), PSZENNA; ziemniaki (8,7%), sól jodowana, aromaty, wędzona słonina (4,5%) (słonina, przeciwutleniacz: wyciągi z rozmarynu), cukier, maltodekstryna, preparat serwatkowy (MLEKO), mineralna sól potasowa, kwas: kwas cytrynowy; skrobia, czosnek (1,6%), pieprz, tłuszcz palmowy, hydrolizowane białko roślinne, LAKTOZA, majeranek (0,6%), borowiki (0,6%), koncentrat soku z pieczarek (0,5%), ekstrakt drożdżowy, aromat dymu wędzarniczego, sól. Może zawierać inne zboża zawierające gluten, seler, jaja, gorczycę i soję. |
Zawartość netto | 42 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Pojemność | 750 ml |
Temperatura przechowywania min - max | 5 - 40 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,05 kg |
Producent: | diversey polska sp. z o.o. ulica i numer: giełdowa 1 kod pocztowy i miasto: 01-211 warszawa pl |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 160 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Może zawierać |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Może zawierać |
Jaja i produkty pochodne | Tak |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Żyto i produkty żytnie | Tak |
Przechowywanie
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
---|---|
Instrukcje dotyczące przygotowania | 1) zawartość torebki wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj. 2) doprowadź do wrzenia i gotuj około 7 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,3 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,8 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,4 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 8 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 ml |
Wartość energetyczna kcal | 25 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 49 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 82 kJ |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 207 kJ |
Wielkość porcji | 250 ml |
Zawartość białek | 0,5 g |
Zawartość soli | 0,65 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,1 g |
Cukry | 0,6 g |
Zawartość węglowodanów | 3,2 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 3 szt. |