Zupka koperkowa z ryżem i indykiem po 7 miesiącu HiPP BIO 190g

Opis
Parametry
Dla dzieci w wieku | Po 7 miesiącu |
---|---|
Skład podstawowy | Marchew, Seler, Por, Koperek |
Dodatki | Mięso, Ryż |
Zawartość netto | 190 g |
Składniki | Woda, marchew* 18%, mięso z indyka* 8,0%, ryż* 4%**, mąka ryżowa*, por*, seler*, olej rzepakowy* 2,0%, koperek* 0,2%. *z rolnictwa ekologicznego **zawartość ryżu po ugotowaniu: 10%. produkt bezglutenowy |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Unia Europejska |
Waga jednostkowa brutto | 0,3 kg |
Produkt bezglutenowy | 1 |
Producent: | HiPP Polska Sp. z o.o.Ulica i numer: Giełdowa 1Kod pocztowy i miasto: 01-211 Warszawa PL |
Technika utrwalenia | pasteryzacja |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 288 op. zb. (DU) |
Ilość sztuk opakowań na palecie lub w maksymalnym opakowaniu transportowym | 1944 szt. |
Bez dodatku sodu/soli | 1 |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Tak |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
---|---|
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Sposób użycia: otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej, wymieszaj i sprawdź temperaturę. pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. nie używaj metalowej łyżeczki, aby nie uszkodzić słoiczka. |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,1 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 4,6 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,04 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) | 1,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,9 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 13,3 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 66 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 124 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 274 kJ |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 521 kJ |
Wielkość porcji | 190 g |
Zawartość białek | 0,05 g |
Zawartość soli | 0,02 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2,9 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) | 3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5,5 g |
Cukry | 1 g |
Zawartość węglowodanów | 7 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 szt. |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |