Żelatyna do mięs, ryb, warzyw i deserów Gellwe 20g
Opis
Super klarowna
na 2,5 l płynu
Żelatynę można wykorzystać do przygotowania galaretek mięsnych, drobiowych, rybnych i owocowych oraz do serników na zimno, kremów i deserów.
Parametry produktu
Typ Żelatyna
Przeznaczenie Żelujące
Składniki Żelatyna spożywcza wieprzowa. żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Unia Europejska, Serbia, Bośnia i Hercegowina
Kod CN 3503 00 10
Waga jednostkowa brutto 0,02 kg
Alergeny
Pszenica i produkty z pszenicy Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Może zawierać
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych Może zawierać
Przechowywanie
Instrukcje dotyczące przygotowania 1. wlej do naczynia 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. 2. wsyp 2-3 łyżeczki żelatyny. dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia się żelatyny. nie gotuj. galaretki z kurczakiem składniki na 4 porcje: żelatyna gellwe 20 g, 2 piersi z kurczaka, 1 udko z kurczaka, 2 średnie marchewki, pietruszka, ćwiartka selera, 1 mała puszka groszku konserwowego, mała puszka kukurydzy konserwowej, 2 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy, sól, pieprz. 1. wszystkie składniki gotować do miękkości w 4 szkl. wody, doprawić solą i pieprzem wg uznania. 2. wywar dokładnie przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę gellwe 20 g. mięso pokroić na drobne kawałki, a warzywa w plasterki. 3. na dnie salaterek układać na przemian plasterki warzyw, groszek oraz kawałki mięsa do 2/3 wysokości salaterki, zalać tężejącym wywarem, wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 20 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g