Asortyment Moje zakupy
  • Promocje

  • Gotuj z Yeshą

  • Piekarnia

  • Owoce i warzywa

  • Mięso, ryby

  • Nabiał

  • Spożywcze

  • Napoje

  • Alkohole

  • Kosmetyki

  • Dom

  • Art. przemysłowe

  • Żelatyna do mięs, ryb, warzyw i deserów Gellwe 20g

    Dostępność: Dostępny
    Wysyłka w: 24 godziny
    Cena: 3,15 zł 3.15
    ilość szt.
    dodaj do przechowalni
    Ocena: 0
    Producent: Gellwe
    Kod produktu: 16533648

    Opis

    Super klarowna
    na 2,5 l płynu
    Żelatynę można wykorzystać do przygotowania galaretek mięsnych, drobiowych, rybnych i owocowych oraz do serników na zimno, kremów i deserów.


    Parametry produktu
    Typ Żelatyna
    Przeznaczenie Żelujące
    Składniki Żelatyna spożywcza wieprzowa. żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi.
    Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Unia Europejska, Serbia, Bośnia i Hercegowina
    Kod CN 3503 00 10
    Waga jednostkowa brutto 0,02 kg


    Alergeny
    Pszenica i produkty z pszenicy Może zawierać
    Mięczaki i produkty pochodne Nie
    Ryby i produkty pochodne Nie
    Orzechy Może zawierać
    Zboża zawierajace gluten Może zawierać
    Jaja i produkty pochodne Nie
    Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
    Gorczyca i produkty pochodne Nie
    Łubin i produkty pochodne Nie
    Skorupiaki i produkty pochodne Nie
    Seler i produkty pochodne Nie
    Soja i produkty pochodne Może zawierać
    Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
    Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych Może zawierać


    Przechowywanie
    Instrukcje dotyczące przygotowania 1. wlej do naczynia 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. 2. wsyp 2-3 łyżeczki żelatyny. dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia się żelatyny. nie gotuj. galaretki z kurczakiem składniki na 4 porcje: żelatyna gellwe 20 g, 2 piersi z kurczaka, 1 udko z kurczaka, 2 średnie marchewki, pietruszka, ćwiartka selera, 1 mała puszka groszku konserwowego, mała puszka kukurydzy konserwowej, 2 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy, sól, pieprz. 1. wszystkie składniki gotować do miękkości w 4 szkl. wody, doprawić solą i pieprzem wg uznania. 2. wywar dokładnie przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę gellwe 20 g. mięso pokroić na drobne kawałki, a warzywa w plasterki. 3. na dnie salaterek układać na przemian plasterki warzyw, groszek oraz kawałki mięsa do 2/3 wysokości salaterki, zalać tężejącym wywarem, wstawić do lodówki do zastygnięcia.
    Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu


    Wartość odżywcza
    Wielkość porcji 20 g
    Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g

    do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper Premium