Z wagi: Ser Fourme D'Ambert Cantorel (kawałek ok. 150g)
Opis
Oryginalny francuski ser półmiękki ze szlachetną niebieską pleśnią. Charakteryzuje się intensywnie słonym i pikantnym smakiem. Idealny do serwowania na desce serów. Sprawdzi się jako nadzienie do suszonych moreli oraz składnik past koktajlowych. Znakomity dodatek do sosów, zup, tostów i tart, makaronu i sałatek. Do miękkiego sera pleśniowego Fourme D’Ambert najlepiej pasują ciężkie, czerwone wina wytrwane. Produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawiera 50% tłuszczu. Ser posiada oznaczenie AOC, będące gwarancją jego autentyczności, a także podkreśleniem typowości właściwej danemu regionowi Francji.
Parametry produktu
Rodzaj mleka Krowie
Rodzaj sera Pleśniowy
Składniki Pasteryzowane mleko krowie (pochodzenie francja), sól, podpuszczka, szczepy serwatki
Zawartość tłuszczu Pełnotłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 45%)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Francja
Liczba opakowań konsumenckich 192 szt.
Liczba warstw na palecie 8 warstw (warstwa)
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 12 op. zb. (DU)
Wymiar opakowania (SxWxG) 21,8 x 14,3 x 27 cm
Produkt zmiennowagowy Tak
Waga jednostkowa brutto 2,3 kg
Waga szacunkowa 2,2 - 2,4 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 96 op. zb. (DU)
Waga warstwy palety 55,2 kg
Waga brutto 2,3 kg
Typ opakowania dla jednostki handlowej niższego poziomu (konsumenckiego) Folia
Wysokość palety 1,29 m
Ilość sztuk opakowań na palecie lub w maksymalnym opakowaniu transportowym 192 szt.
Typ opakowania pierwszego rzędu Karton
Typ opakowania konsumenckiego Folia
Kod CN 0406 40 90
Temperatura przechowywania min - max 2 - 6 °C
Kraj pochodzenia głównego składnika Francja
Alergeny
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego Nie
Pszenica i produkty z pszenicy Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego Nie
Pistacje i produkty pistacjowe Nie
Migdały i produkty z migdałami Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca Nie
Owies i produkty owsiane Nie
Żyto i produkty żytnie Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 20 g
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) 1,5 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 0,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 28 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,1 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 338 kcal/100g