Z wagi: Pierś gotowana z indyka Olewnik (plastry ok. 100g)
Opis
Produkt drobiowy w osłonce tekstylnej. Konsystencja dość ścisła, soczysta, krucha. Barwa na przekroju jasnoróżowa. Smak i zapach charakterystyczny dla produktu z miesa indyczego, parzonego, umiarkowanie słony. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Parametry produktu
Rodzaj Produkt blokowy
Gatunek mięsa Indyk
Typ Na wagę
Metoda wytwarzania Parzone
Klasa trwałości produktu Trwały
Stopień rozdrobnienia Grubo rozdrobnione
Składniki Mięso z fileta z indyka 80%, woda, skrobia modyfikowana, sól, glukoza, aromaty, substancja zagęszczająca (karagen), koncentrat białek serwatkowych, stabilizator (trifosforany), ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz (askorbinian sodu), substancja konserwująca (azotyn sodu). może zawierać: gorczycę, jaja, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga warstwy palety 67,5 kg
Wymiar opakowania (SxWxG) 34 x 14 x 17 cm
Waga brutto 2,5 kg
Waga jednostkowa brutto 2,5 kg
Produkt składa się z połączonych kawałków mięsa Tak
Temperatura przechowywania min - max 2 - 8 °C
Opakowanie recyklingowe Nie
Liczba opakowań konsumenckich 1 szt.
Opakowanie display Nie
Czy woda została dodana do produktu? Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 9 op. zb. (DU)
Produkt zmiennowagowy Tak
Kod CN 1602 31 19
Waga szacunkowa 2,3 - 2,6 kg
Wysokość palety 1,55 m
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 90 op. zb. (DU)
Liczba warstw na palecie 10 warstw (warstwa)
Alergeny
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Orzechy Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Przechowywanie
Instrukcje dotyczące przygotowania Przechowywać w temperaturze od + 2 °c do + 8°c. po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 1,1 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) 1,6 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 0,5 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,86 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 18 g
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 87 kcal/100g