Z wagi: Kiełbasa krucha Borowiacka (pęto ok. 305g)
Opis
Jej szlachecki charakter podkreśla ciemna osłonka, która zdecydowanie wyróżnia się wśród innych kiełbas laskowych. Do jej wyprodukowania na każde 100 g produktu użyto 120 g wysokojakościowego mięsa wieprzowego, dzięki czemu uzyskała ona niespotykaną kruchość i zwięzła konsystencję. Delikatny, ale jednocześnie zauważalny aromat czosnku nadaje Kruchej Kmicica absolutnie mistrzowskiego smaku!
Parametry produktu
Rodzaj Kiełbasa
Gatunek mięsa Wieprzowina
Typ Paczkowany
Metoda wytwarzania Parzone, Wędzone
Klasa trwałości produktu Półtrwały
Stopień rozdrobnienia Średnio rozdrobnione
Składniki Mięso wieprzowe; sól; ocet spirytusowy; cukier; regulator kwasowości: kwas cytrynowy, octany sodu, cytryniany sodu; ekstrakty drożdżowe; aromaty; przyprawy (gorczyca) i ich ekstrakty; maltodekstryna; glukoza; czosnek suszony; barwnik: e150d; substancja konserwująca: azotyn sodu. 100g produktu uzyskano ze 120g mięsa wieprzowego
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Wymiar opakowania (SxWxG) 59,5 x 19,5 x 39,5 cm
Waga jednostkowa brutto 0,3 kg
Temperatura przechowywania min - max 2 - 8 °C
Waga brutto 300 g
Liczba opakowań konsumenckich 1 szt.
Produkt zmiennowagowy Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 4 op. zb. (DU)
Bez glutenu - Numer licencji Pl-046-011
Bez glutenu 1
Kod CN 1601 00 99
Waga szacunkowa 0,25 - 0,35 kg
Wysokość palety 1,9 m
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 36 op. zb. (DU)
Liczba warstw na palecie 9 warstw (warstwa)
Produkt bezglutenowy 1
Alergeny
Zboża zawierajace gluten Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Orzechy Może zawierać
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne Może zawierać
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 21 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) 0,7 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 0,6 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,8 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 22 g
Wielkość porcji 100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 279 kcal/100g