Wędlina sojowa salami Polsoja 100g

Opis
Wędlina sojowa o smaku wędzonego salami Wędlina bezmięsna o smaku wędzonego salami z nutą czosnku. Doskonała do kanapek, jako niskokaloryczna alternatywa dla tradycyjnych wędlin. Produkt w 100% roślinny, zawierający białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne, a niezawierający tłuszczu zwierzęcego i cholesterolu. Produkt o wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości cukrów oraz tłuszczów nasyconych. Pozostałe informacje Porcja 33 g (2 plastry) dostarcza: kcal 51 3%, cukry 0,4 g 0%, tłuszcz 2,1 g 3%, kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 1%, sód 0,3 g 13%, białko 5,4 g 11% % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składnki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników. Pakowano w atmosferze ochronnej
Parametry produktu
Składniki Woda, izolowane białko sojowe 9,23%, olej rzepakowy, białko pszenne, skrobia, sól, karagen - substancja zagęszczająca czosnek, przyprawy, aromaty (soja), ekstrakty przypraw, błonnik cytrusowy,
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga opakowania jednostkowego netto 100 g
Temperatura przechowywania min - max 1 - 5 °C
Kod CN 2106 90 92
Waga jednostkowa brutto 0,11 kg
Alergeny
Ryby i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Soja i produkty pochodne Tak
Jaja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 4,1 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 16,8 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 43 kcal
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,6 g
Wielkość porcji 25 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 2,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,1 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,9 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 0,2 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,3 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,2 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 179 kJ
Zawartość węglowodanów w porcji 1,7 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,1 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 154 kcal/100g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 644 kJ/100g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,15 g