Szynka z kotła mini Tarczyński (z wagi) 0,6kg

Opis
Wersja mini wyrobu z serii „Wędliny z kotła”. Wędzona szynka wieprzowa w siatce, która według staropolskiej receptury poddana została obróbce w kotle. Delikatna w smaku i bardzo aromatyczna.
Parametry produktu
Rodzaj Wędzonka
Gatunek mięsa Wieprzowina
Typ Na wagę
Metoda wytwarzania Parzone, Wędzone
Klasa trwałości produktu Nietrwały
Stopień rozdrobnienia W całości
Składniki Wyrób wieprzowy, wędzony, parzony. ze 104 g szynki wieprzowej wyprodukowano 100 g produktu. składniki: szynka wieprzowa, sól, przyprawy (zawierają soję), cukier, aromaty, stabilizatory: karagen, octany sodu, cytryniany sodu; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu. produkt może zawierać: gluten, mleko, orzechy, seler, gorczycę sezam, jaja. siatka niejadalna. pakowany w atmosferze ochronnej. norma: zn-t-6/07.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Produkt zmiennowagowy Tak
Waga jednostkowa brutto 0,51 kg
Temperatura przechowywania min - max 2 - 6 °C
Waga szacunkowa 0,4 - 0,7 kg
Kod CN 1602 41 90
Alergeny
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Jaja i produkty pochodne Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Orzechy Tak
Soja i produkty pochodne Tak
Seler i produkty pochodne Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 114 kcal/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,5
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,5
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,4 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,9 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,4 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 23 g
Wielkość porcji 100 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 480 kJ/100g