Szynka konserwowa Morliny 200g

Opis
Szynka wieprzowa parzona z połączonych kawałków mięsa z dodaną wodą. Szynka w plastrach pakowana w atmosferze modyfikowanej (MAP) 250g.
Parametry produktu
Rodzaj Produkt blokowy
Gatunek mięsa Wieprzowina
Typ Paczkowany
Metoda wytwarzania Parzone
Klasa trwałości produktu Półtrwały
Stopień rozdrobnienia Plastry
Składniki Mięso wieprzowe (90%), woda, sól, glukoza, stabilizatory:e451,e452; białko wieprzowe kolagenowe, przeciwutleniacz: e 301; substancja konserwująca: e 250
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga opakowania jednostkowego netto 250 g
Waga jednostkowa brutto 0,26 kg
Produkt składa się z połączonych kawałków mięsa Tak
Temperatura przechowywania min - max 2 - 6 °C
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Kod CN 1602 41 10
Alergeny
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,3 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,8 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,2 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 19 g
Wielkość porcji 100 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 419 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 99 kcal/100g