Sto.Mąka pszenna pizza t00 1kg
Opis
Parametry
Rodzaj | Pszenna |
---|---|
Zawartość netto | 1000 g |
Składniki | Mąka pszenna środek do przetwarzania mąki: l-cysteina |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Temperatura przechowywania min - max | 10 - 25 °C |
Waga jednostkowa brutto | 1,01 kg |
Indeks glikemiczny (IG) produktu | wysoki IG (>70) |
Producent: | przedsiębiorstwo zbożowo - młynarskie "pzz" w stoisławiu s. a. ulica i numer: stoisław 11 kod pocztowy i miasto: 76-031 mścice pl |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 96 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Może zawierać |
Przechowywanie
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
---|---|
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Stosowanie - propozycje podania | spozyć po obróbce termincznej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Przepisy pizza włoska na cienkim cieście - 300 g mąki młyny stoisław na pizzę włoską typ „00" - 10 g świeżych drożdży lub 4 g drożdży suszonych - 200 ml ciepłej wody - 1 łyżeczka cukru - 1 płaska łyżeczka soli - 2 łyżki oliwy z oliwek - zioła prowansalskie - sos pomidorowy ulubione dodatki np.: ser, szynka, pieczarki, salami, kukurydza, papryka, cebula, oliwki, owoce morza. przygotowanie ciasta: drożdże i cukier rozpuszczamy w 100 ml ciepłej wody i odstawiamy na kilka minut. mąkę, sól oraz oliwę mieszamy w misce i dodajemy rozpuszczone drożdże. wyrabiając ręcznie ciasto przez kilka minut, dolewamy co jakiś czas pozostałą część ciepłej wody. ciasto powinno być jednolitej konsystencji, lekkie, sprężyste i nieklejące się do miski ani rąk. z ciasta formujemy kulkę i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia w przykrytej ściereczką misce na około 30-40 min. w tym czasie ciasto powinno podwoić swą objętość. wyrośnięte ciasto wykładamy na posypaną mąką stolnicę i rozwałkowujemy na cienki placek (2-3 mm), nadając odpowiedni kształt. przekładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę, smarujemy sosem pomidorowym i dekorujemy dodatkami według uznania. pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku w temp. 220-250°c przez 12-15 min. smacznego! |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 11 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 2,9 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | <0,01 |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 2,4 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 71 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 342 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 342 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 17 %RWS |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1453 kJ |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość białek | 11 g |
Zawartość soli | <0,01 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1 g |
Cukry | 2,4 g |
Zawartość węglowodanów | 71 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 17 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 22 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 3 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 27 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 10 szt. |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera chininę | Nie |