Sól zmiękczająca mięso Kamis 30g

Opis
Sól zmiękczająca mięso, która pomaga wykorzystać pełnię smaku przygotowywanego dania. Zawarty w niej naturalny enzym - papaina, pozyskiwany z owoców papai, pozwala na zmiękczanie i poprawienie kruchości mięsa, poprzez rozluźnienie jego włókien. Sól zmiękczającą stosuje się do potraw z wołowiny, baraniny, wieprzowiny oraz dziczyzny.
Dla uzyskania najlepszego efektu, należy dokładnie natrzeć mięso solą zmiękczającą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.
Parametry produktu
Typ Sól przyprawowa
Rodzaj przyprawy Sól
Przeznaczenie Do mięs
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Sól
Składniki Sól
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 30 g
Kod CN 21039090
Waga jednostkowa brutto 0,04 kg
Temperatura przechowywania min - max poniżej 21 °C
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Ryby i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g