Snack Przysmak Świętokrzyski do smażenia 400g

Opis
Parametry
Typ | Snacki |
---|---|
Smak | Lekki |
Zawartość netto | 400 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | mąka pszenna (97,5%), woda, sól, substancja spulchniająca: węglany sodu. |
Waga jednostkowa brutto | 0,4 kg |
Producent: | wytwórcza spółdzielnia pracy społem ulica i numer: mielczarskiego 93-95 kod pocztowy i miasto: 25-726 kielce pl |
Krótki opis marketingowy | Snack - przysmak świętokrzyski kratka do smażenia 400g |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 45 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Owies i produkty owsiane | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Żyto i produkty żytnie | Nie |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Nie |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w pomieszczeniach suchych i przewiewnych. |
---|---|
Sposób przechowywania | przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Do smażenia przygotować naczynie (garnek lub głęboką patelnię) i rozgrzać w nim olej (do temperatury ok. 180°C). Temperaturę najlepiej sprawdzić wrzucając do oleju kilka sztuk produktu - będzie odpowiednia jeśli w przeciągu kilku sekund Snack zwiększy swoją objętość i uzyska złocisty kolor. Po osiągnięciu właściwej temperatury na gorący olej wsypać niewielką ilość produktu, smażyć ok. 10-15 sekund. W czasie smażenia należy zwrócić uwagę, aby produkt całkowicie zanurzył się w oleju. |
Sposób obróbki produktu | Smażenie na głębokim tłuszczu |
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
---|---|
Wartość energetyczna kcal | 333 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1412 kJ |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość białek | 9,9 g |
Zawartość soli | 2,4 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,1 g |
Cukry | 2,8 g |
Zawartość węglowodanów | 69 g |