Śliwki całe owoce Bakalland 200g
Opis
Śliwki Bakalland zachowują soczystość i owalny, jednolity kształt. Suszone śliwki mają pięć razy więcej witaminy A oraz błonnika niż świeże owoce! Świetnie wpływają również na kondycję włosów, ze względu na zawartość miedzi.
Parametry produktu
Rodzaj Śliwki
Typ Całe owoce
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Chile
Składniki Śliwki suszone, substancja konserwująca e 200
Waga jednostkowa netto 200 g
Niska zawartość tłuszczów nasyconych 1
Niska zawartość tłuszczu 1
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego 1
Waga jednostkowa brutto 0,21 kg
Temperatura przechowywania min - max 0 -
Kod CN 0813 20 00
Bardzo niska zawartość sodu/soli 1
Alergeny
Łubin i produkty pochodne Tak
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Orzechy Tak
Jaja i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt rozmrożony Nie
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Wartość odżywcza
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,01 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1191 kJ/100g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 59,5 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 3,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 0,4 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 99 kcal
Zawartość węglowodanów w porcji 20,8 g
Wielkość porcji 35 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 417 kJ
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,03 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 1,2 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 59,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 20,8 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9,4 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,5 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 282 kcal/100g
Witaminy i składniki mineralne
Ryboflawina 26 %RWS
Witamina A 154 μg/100g
Ryboflawina (witamina B2) 0,36 mg/100g
Miedź 0,42 mg/100g
Witamina A 154 μg/100g
Potas 804 mg/100g
Potas 804 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6) 0,24 mg/100g
Witamina B6 17 %RWS
Miedź 0,42 mg/100g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie