Śledzik na raz w sosie musztardowym Lisner 100g
Opis
Parametry
Składniki | 40% filety ze śledzia atlantyckiego (clupea harengus)* (śledź, sól, ocet spirytusowy, cukier), olej rzepakowy, woda, 5% cebula marynowana, 5% musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, sól, kurkuma); cukier, śmietana, sól, ocet spirytusowy, 0,7% ziarno gorczycy czarnej, przyprawy (zawiera laktozę i gorczycę), żółtko jaja, substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu), aromat. |
---|---|
Gatunek ryby | Śledź |
Filetowanie | Bez głowy, Filety |
Skóra | Bez skóry |
Sposób przetworzenia | W sosie innym |
Stopień rozdrobnienia | Kawałki |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 100 g |
Masa netto sztuki (po odcieku) | 100 g |
Pojemność | 100 g |
Temperatura przechowywania min - max | 2 - 7 °C |
Kategoria narzędzi połowowych | Włoki rozpornicowe pelagiczne |
Metoda produkcji | Złowione w morzu |
Nazwa systematyczna w języku łacińskim | Clupea harengus |
Obszar połowu (FAO) | Rejon: Morze Bałtyckie, Podobszar: Morze Północne (Podobszar IV), Rejon: Morze Norweskie, Rejon: Skagerrak i Kattegat, Rejon: Północne Morze Celtyckie (Rejon VII g), Rejon: Południowe Morze Celtyckie (Rejon VII h), Rajon: Morze Irlandzkie |
Stopień obrania | Bez skóry |
Waga jednostkowa brutto | 0,11 kg |
Producent: | lisner poznań sp. z o.o. sp. k. ulica i numer: ul. strzeszyńska 38/42 kod pocztowy i miasto: 60-479 poznań pl |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 322 op. zb. (DU) |
Alergeny
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
---|---|
Gorczyca i produkty pochodne | Tak |
Jaja i produkty pochodne | Tak |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Tak |
Seler i produkty pochodne | Może zawierać |
Skorupiaki i produkty pochodne | Może zawierać |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Przechowywanie
Sposób przechowywania | przechowywać w warunkach chłodniczych |
---|
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
---|---|
Wartość energetyczna kcal | 366 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1515 kJ |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość białek | 7,1 g |
Zawartość soli | 2,1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 3,9 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 34 g |
Cukry | 7 g |
Zawartość węglowodanów | 7,8 g |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Tak |
---|