Śledź w sosie grzybowym z kurkami Lisner 280g
Opis
Parametry produktu
Składniki 32% filety ze śledzia atlantyckiego (clupea harengus)* (śledź, sól, ocet spirytusowy, cukier, przyprawy), olej rzepakowy, woda, 9,1% śmietana (śmietana, stabilizator: karagen), 6,1% cebula marynowana, 5,4% pieczarki konserwowe, 3,4% smażona cebula z grzybami [1,9% cebula, olej rzepakowy, 1,1% grzyby suszone-maślaki , mieszanka przyprawowa (warzywa suszone, wzmacniacz smaku: e621; hydrolizat białka sojowego, barwnik: ryboflawiny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)], cukier, ocet spirytusowy, jogurt termizowany (odtłuszczone mleko, skrobia modyfikowana, żelatyna spożywcza wieprzowa, stabilizator: guma guar), sól, 1,4% opieńki konserwowe, 1,4% kurki konserwowe, żółtko jaja, mielona gorczyca, kurkuma, aromat grzybowy (zawiera mleko), ekstrakt z papryki, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu).
Gatunek ryby Śledź
Filetowanie Filety
Skóra Bez skóry
Sposób przetworzenia Marynowane
Stopień rozdrobnienia Płaty
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Data minimalnej trwałości/termin przydatności do spożycia 42 dni (dzień)
Waga opakowania jednostkowego netto 280 g
Waga jednostkowa brutto 0,32 kg
Masa netto sztuki (po odcieku) 280 g
Temperatura przechowywania min - max 2 - 7 °C
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Clupea harengus
Kod CN 1604 12 91
Kategoria narzędzi połowowych Włoki pelagiczne
Stopień obrania Bez skóry
Metoda produkcji Złowione w morzu
Obszar połowu (FAO) (fao 27)
Alergeny
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Zboża zawierajace gluten Tak
Soja i produkty pochodne Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Tak
Ryby i produkty pochodne Tak
Seler i produkty pochodne Tak
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Jaja i produkty pochodne Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 301 kcal/100g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,3 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,7 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,9 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,8 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1245 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 28,2 g