Sernik na zimno smak borówkowy Gellwe 193g
Opis
Parametry produktu
Typ Sernik
Rodzaj W proszku
Smak Borówkowy
Zawartość netto 193 g
Dodatki Z galaretką
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki cukier, syrop glukozowy, skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna), serwatka w proszku (z mleka), żelatyna, oleje roślinne całkowicie utwardzone (palmowy i kokosowy), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), białka mleka, koncentrat soku borówkowego w proszku, aromaty (zawierają mleko), barwniki: karmin, błękit brylantowy).
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 112 op. zb. (DU)
Waga jednostkowa brutto 0,2 kg
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o. Ulica i numer: Spokojna 4 Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL
Alergeny
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Tak
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Instrukcje dotyczące przygotowania Do sernika: - 600 ml mleka w temp. pokojowej (ok. 2,5 szklanki) Do dekoracji: - okrągłe biszkopty, - galaretka Gellwe o smaku Borówkowym, - borówki świeże lub mrożone. 1. Przygotuj sernik Do wysokiego naczynia wlej mleko i wsyp zawartość opakowania. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez około 5 minut. 2, Przełóż masę Masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm, uprzednio wyłożonej biszkoptami. Wstaw do lodówki na około 1 godzinę. 3. I gotowe! Udekoruj owocami i zalej lekko tężejącą galaretką. Ponownie włóż do lodówki do czasu zżelowania galaretki. Uwaga: w przypadku użycia owoców mrożonych ułóż je na serniku bezpośrednio przed wylaniem galaretki.
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal (energia) 5 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 145 kcal/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 18 g
Zawartość soli (ogólnie) 3 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 2,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 4 %RWS
Wielkość porcji 67 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,16 g
Zawartość węglowodanów w porcji 15 g
Zawartość białek (ogólnie) 6 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 3,2 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) 3,2 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 410 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce 612 kJ/100g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 4,8 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 11 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 12 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 97 kcal
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 6 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 2,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 3,9 g
Wartość energetyczna kJ 5 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,24 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) 22 g
Zawartość węglowodanów (cukry) 13 %RWS