Sernik na zimno Gellwe 193g
Opis
Duży sernik
DELIKATNY I PUSZYSTY
przygotowanie 10 min.*
*PODANY CZAS NIE UWZGLĘDNIA CHŁODZENIA SERNIKA.
TRADYCJA OD 1985 ROKU
Wyroby marki GELLWE sporządzone są według najlepszych receptur przy wykorzystaniu wysokiej jakości surowców.
Więcej pomysłów i porad znajdziesz na www.gellwe.pl
Parametry produktu
Typ Sernik
Rodzaj W proszku
Smak Naturalny (original)
Zawartość netto 193 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Cukier, skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna), serwatka w proszku (z mleka), syrop glukozowy, oleje roślinne całkowicie utwardzone (palmowy i kokosowy), żelatyna wieprzowa, glukoza, emulgator: e 472a, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, białka mleka, mleko odtłuszczone w proszku, ser w proszku (0,5%), aromaty.
Waga jednostkowa brutto 0,2 kg
Kod CN 1901 20 00
Alergeny
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Orzechy Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Łubin i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Stosowanie Gotowy do użycia po przyrządzeniu wg przepisu podanego na opakowaniu
Instrukcje dotyczące przygotowania Przygotuj wersja wzbogacona: 500 ml schłodzonego mleka (ok. 2 szklanki), 2 serki homogenizowane waniliowe (po 150 g), biszkopty, galaretkę gellwe o smaku truskawkowym i owoce wersja podstawowa: 600 ml schłodzonego mleka (ok. 2 ½ szklanki) 1. przygotuj ciasto do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko i wsypać zawartość opakowania. całość miksować na najwyższych obrotach przez 2-3 minuty. następnie dodać serki homogenizowane i miksować jeszcze przez ok. 2 minuty. 2. przełóż masę masę przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm, uprzednio wyłożonej biszkoptami. 3. i gotowe udekorować owocami, zalać tężejącą galaretką. całość wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. wersja podstawowa sernika: do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko i wsypać zawartość opakowania. całość miksować na najwyższych obrotach przez 5 minut. masę przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm i całość wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość soli (ogólnie) 2 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 7 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 6 %RWS
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 828 kJ/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,22 g
Zawartość białek (ogólnie) 7 %RWS
Wartość energetyczna kJ 6 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) 15 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji 17,6 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 3,2 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 28,4 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 4,2 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 122 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,7 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 197 kcal/100g
Wielkość porcji 62 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 513 kJ
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 3,5 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,14 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 6 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 16 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 21,3 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 13,2 g
Inne informacje o zawartości
Klasa dodatków obecnych w produkcie (zdeklarowane dodatki i / lub numery E) Emulgator
Zawiera substancje konserwujące Nie
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole) E472a Mono i diglicerydy k.t. Estryfikowane k. Octowym
Dodatkowe informacje
Adres strony www Www.gellwe.pl