Ser żółty plastry Cheddar Mlekovita 150g

Opis
Ser CHEDDAR należy do grupy serów dojrzewających typu twardego, produkowany jest z mleka pasteryzowanego. Podczas procesu produkcji sera CHEDDAR zastosowano charakterystyczny dla tego sera proces fermentacji masy serowej tzw. czedaryzację (ang. Cheddaring), połączony z dzieleniem masy serowej na bloki i ich przekładaniem, w celu ułatwienia ociekania oraz równomiernego ukwaszania i demineralizacji masy serowej, dzięki czemu uzyskuje się charakterystyczne cechy organoleptyczne dla tego typu sera.
Ser CHEDDAR charakteryzuje się zwięzłym, zwartym, plastycznym i jednolitym miąższem w całej masie, o konsystencji jakby woskowej, posiada smak i zapach czysty, kwaśny, ostry. Charakterystyczny również dla sera CHEDDAR jest brak oczek.
Parametry produktu
Rodzaj mleka Krowie
Rodzaj sera Dojrzewający
Typ sera Holenderski
Gatunek sera Cheddar
Forma W plastrach
Smak Orzechowy
Składniki Mleko, sól, kultury bakterii ,barwnik:annato
Zawartość tłuszczu Tłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 40%)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 150 g
Kod CN 04069021
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Temperatura przechowywania min - max 2 - 10 °C
Waga jednostkowa netto 150 g
Alergeny
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania Po otwarciu w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin
Pakowanie w atmosferze chronionej Tak
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Stosowanie Do bezpośredniego spożycia
Produkt rozmrożony Nie
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 6,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 4,3 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,7 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1572 kJ/100g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 25 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 20 g
Wielkość porcji 21,4 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,36 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 31 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 379 kcal/100g
Zawartość węglowodanów w porcji 0 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 81 kcal
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 5,4 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 336 kJ
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0 g
Witaminy i składniki mineralne
Wapń 800 mg/100g
Wapń 800 mg/100g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie
Zawiera środki słodzące Nie
Zawiera wzmacniacze smaku Nie
Zawiera kofeinę Nie
Zawiera barwniki Tak
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli Nie