Ser twardy Pecorino Romano Michelangelo Temar 200g

Opis
Oryginalny włoski ser twardy, owczy, o wyrazistym smaku. Pecorino Romano to obok Parmigiano Reggiano i Grana Padano jeden z najbardziej cenionych włoskich parmezanów. W startej postaci używany do wykańczania wielu potraw. Zawiera minimum 44% tłuszczu w suchej masie.
Parametry produktu
Rodzaj mleka Owcze
Rodzaj sera Ser twardy
Typ sera Włoski
Gatunek sera Parmezan
Forma Paczkowany
Smak Naturalny
Składniki Mleko owcze, sól, podpuszczka jagnięca
Zawartość tłuszczu Inny
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Włochy
Waga jednostkowa netto 200 g
ChNP - Numer certyfikatu zgodności lub świadectwa jakości 8188 /dg-7950.1
ChNP - Data ważności certyfikatu zgodności lub świadectwa jakości 2019-12-31
ChNP - Chroniona Nazwa Pochodzenia 1
Kod CN 0406 90 63
Waga jednostkowa netto 200 g
Temperatura przechowywania min - max 3 - 8 °C
Waga jednostkowa brutto 0,2 kg
Alergeny
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 401 kcal/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 33 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 23,6 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 26 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1683 kJ/100g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,7 g