Ser twardy Parmigiano Reggiano Zarpellon 200g

Opis
Parmigiano reggiano - oryginalny włoski ser twardy wytwarzany od wieków zgodnie z tradycyjną, ściśle przestrzeganą recepturą. Parma, Reggio Emilia, Bolonia, Modena i Mantua - to regiony, w których wytwarza się ten doskonały produkt. Proces produkcji jest restrykcyjnie nadzorowany przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano z siedzibą w Reggio nell' Emilia. Parmigiano Reggiano produkowane jest z mleka krowiego surowego, bez żadnych dodatków. Dojrzewa min. 12 miesięcy. Smak Parmigiano Reggiano jest pełny i wyrazisty. Najlepiej smakuje w postaci tartej.
Parametry produktu
Rodzaj mleka Krowie
Rodzaj sera Ser twardy
Typ sera Włoski
Forma Paczkowany
Składniki Mleko, sól, podpuszczka
Zawartość tłuszczu Inny
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Włochy
Waga jednostkowa netto 200 g
Kod CN 0406 90 61
Waga jednostkowa netto 200 g
Temperatura przechowywania min - max 2 - 8 °C
Waga jednostkowa brutto 0,2 kg
Alergeny
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 33 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 392 kcal
Zawartość węglowodanów w porcji 0 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 392 kcal/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 28 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 1,4 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 21 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 33 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1633 kJ/100g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 1633 kJ
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 28 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 21 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,4 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie