Ser cheddar mature Kerrygold 200g
Opis
Ser Cheddar Mature to propozycja dla osób ceniących sery o intensywnym smaku i aromacie. Jest tłusty i pikantny, dzięki czemu sprawdza się, jako dodatek do potraw.
Produkt zawiera aż 50% tłuszczu w suchej masie. Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka zawiera w sobie aromat łąki, słońca i masła wkomponowanych w bogaty bukiet aromatu i smaku.
Cheddar w kostce nadaje się do tarcia, krojenia w plastry i słupki, jako podstawa koreczków, zapiekanek, dodatek do kanapek i deski serów.
Parametry produktu
Rodzaj mleka Krowie
Rodzaj sera Dojrzewający
Gatunek sera Cheddar
Forma Paczkowany
Smak Pikantny
Składniki Pasteryzowane krowie mleko, sól, kultury startowe, podpuszczka
Zawartość tłuszczu Tłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 40%)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Irlandia
Waga jednostkowa netto 200 g
Kod CN 0406 90 13
Waga jednostkowa netto 200 g
Temperatura przechowywania min - max 2 - 8 °C
Waga jednostkowa brutto 0,2 kg
Kraj pochodzenia głównego składnika Irlandia
Alergeny
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 415 kcal/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 34,9 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 21,7 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 25,4 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1725 kJ/100g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,9 g