Ser camembert Saint Benoit 240g

Opis
Saint Benoit Camembert to typowy francuski ser o łagodnym smaku i kremowej teksturze.
PRODUKCJA:
Saint Benoit produkowany jest w Normandii we Francji.
CECHY SZCZEGÓLNE:
Saint Benoit kiedy dojrzeje, jest półpłynny, a po przekrojeniu , ser powoli wylewa się spod skórki.
ZASTOSOWANIE:
Saint Benoit idealnie pasuje do lekkiego wina czerwonego. Im ser jest dojrzalszy, tym bardziej lubi mocne wina białe (Furmint, biały Burgund). Znakomicie łączy się z półsłodkim jabłkiem.
Parametry produktu
Rodzaj mleka Krowie
Rodzaj sera Pleśniowy
Gatunek sera Camembert
Smak Naturalny
Składniki Mleko pasteryzowane, bakterie kwasu mlekowego, sól
Zawartość tłuszczu Tłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 40%)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Francja
Waga jednostkowa netto 240 g
Kod CN 0406 90 82
Waga jednostkowa brutto 0,26 kg
Waga jednostkowa netto 240 g
Temperatura przechowywania min - max 2 - 6 °C
Alergeny
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Produkt rozmrożony Nie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 20 g
Wielkość porcji 40 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1134 kJ/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 21 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 15 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,6 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 273 kcal/100g