Sajgonki z mięsem wieprzowo-wołowym i warzywami 280g

Opis
To wysokiej jakości danie Virtu wykonane wg tradycyjnej chińskiej receptury.
Są połączeniem delikatnego pszennego ciasta naleśnikowego wraz z idealnie skomponowanym farszem, z mięsa wieprzowego, wołowego oraz charakterystycznymi dla kuchni azjatyckiej: grzybami Mun, pędami bambusa oraz z sosem sojowym.
Produkt nie zawiera substancji konserwujących, aromatów oraz wzmacniaczy smaku.
Najlepiej smakują podawane z załączonym do opakowania sosem słodko – kwaśnym.
Główną zaletą dania jest wyjątkowy orientalny smak oraz łatwy i szybki sposób przygotowania..
Parametry produktu
Sposób przygotowania Patelnia, Piekarnik
Zawartość netto 280 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Sajgonki z mięsem wieprzowo - wołowym i warzywami: mięso wieprzowo – wołowe (26%) (mięso wieprzowe 25%, mięso wołowe 1%), mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, skrobie, makaron (skrobia z fasoli, skrobia grochowa), marchew (4,5%), cebula (2,5%), por (2,5%), pędy babusa (1,5%), szczypior (1%), sos sojowy (nasiona soi, woda, mąka pszenna, sól), olej sezamowy, grzyby mun, sól, przyprawy, pasta imbirowa (imbir, olej rzepakowy, cukier, sól); saszetka sosu słodko – kwaśnego: woda, syrop glukozowo- fruktozowy, ocet spirytusowy, cukier, skrobia modyfikowana, sól, przyprawy, ekstrakt papryki. może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler.
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 24 op. zb. (DU)
Temperatura przechowywania min - max 0 - 6 °C
Wymiar opakowania (SxWxG) 15 x 20 x 4,5 cm
Liczba opakowań konsumenckich 720 szt.
Waga jednostkowa brutto 0,32 kg
Waga brutto 1,7 kg
Liczba warstw na palecie 6 warstw (warstwa)
Wysokość palety 1,41 m
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 144 op. zb. (DU)
Kod CN 1602 49 15
Pojemność 280 g
Alergeny
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Tak
Zboża zawierajace gluten Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Przechowywanie
Instrukcje dotyczące przygotowania Przed przygotowaniem wyjąć sajgonki z opakowania. sposób przygotowania: patelnia z rozgrzanym olejem (około 5 łyżek): smażyć ze wszystkich stron do zarumienienia około 5 minut. piekarnik: piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 230°c (funkcja termoobieg) przez około 12 minut. frytkownica: smażyć w temperaturze 180°c przez około 1 minutę. przygotowane sajgonki podawać z sosem dołączonym do opakowania.
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Inne uwagi dotyczące przechowywania Przechowywać w temperaturze od 0ºc do +6ºc. po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Pakowanie w atmosferze chronionej Tak
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 4,4 g
Wielkość porcji 100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 253 kcal/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,84 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) 1,9 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 12 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera barwniki Nie
Zawiera substancje konserwujące Nie
Zawiera wzmacniacze smaku Nie
Zawiera fosforany Nie
Zawiera lukrecję Nie
Zawiera kofeinę Nie
Zawiera taurynę Nie
Zawiera chininę Nie
Zawiera przeciwutleniacze Nie