Ryż jaśminowy Kupiec 4 x100g
Opis
Ryż jaśminowy to ryż długoziarnisty o naturalnym aromacie. Uprawiany na czystych ekologicznie terenach północno-wschodniej Tajlandii uchodzi za jedną z bardziej wykwintnych odmian ryżu i charakteryzuje się specyficznym, subtelnym zapachem kwiatów jaśminu. Jego ziarna są długie i jedwabiście białe. Warto się przekonać do tej odmiany ryżu, nie tylko ze względu na jej szlachetny smak. Jest to też prawdziwa skarbnica białka, błonnika i węglowodanów. Zawiera również witaminy z grupy B i minerały, między innymi potas i fosfor. Ten lekkostrawny i niskokaloryczny ryż polecany jest osobom pozostającym na diecie. Po ugotowaniu produkt zachowuje swój kolor i staje się lekko kleisty. Może zawierać gluten. Ryż jaśminowy gotujemy właściwie tak samo jak pozostałe jego odmiany. Najpierw płuczemy go pod bieżącą wodą, a następnie gotujemy w osolonej wodzie kilkanaście minut na małym ogniu. Na koniec odstawiamy pod przykryciem na około 10 minut.
Parametry produktu
Rodzaj Porcje w woreczkach
Typ Jaśminowy
Dla diabetyków Tak
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Wietnam
Waga jednostkowa brutto 0,44 kg
Składniki Ryż jaśminowy
Temperatura przechowywania min - max 5 - 28 °C
Kod CN 1006 30 98
Kraj pochodzenia głównego składnika Wietnam
Alergeny
Łubin i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Instrukcje dotyczące przygotowania Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku, dodać szczyptę soli, gotować pod przykryciem około 15 minut, wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Wartość odżywcza
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 1 %RWS
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1500 kJ/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,02 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 ml
Wielkość porcji 50 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,4 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,1 g
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 15 %RWS
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 78,9 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1,2 g
Zawartość białek (ogólnie) 7 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 3,4 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 354 kcal/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) 0 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,7 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 1 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji 39,4 g
Wartość energetyczna kJ 9 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,7 g
Wartość energetyczna kcal (energia) 9 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 177 kcal
Zawartość soli (ogólnie) 0 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 0,4 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,01 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 750 kJ
Ilość porcji w opakowaniu 8 szt.