Ryż biały Kupiec 4x100g

Opis
Ryż biały długoziarnisty jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie. Jest produktem lekkostrawnym i niskokalorycznym. Posiada wyraźny smak i doskonale współgra z wieloma produktami, co umożliwia przygotowanie oryginalnych potraw. Idealny do sałatek, potraw mięsnych i jako dodatek do jarzyn. Ze względu na krótki czas przyrządzania nie traci walorów smakowych i odżywczych. Produkt może zawierać gluten. Ziarna tego ryżu są długie i smukłe, zazwyczaj cztery czy pięć razy dłuższe niż szersze. Posiadają dużo wartościowego białka, błonnik, witaminy oraz składniki mineralne (wśród nich mangan, żelazo, potas i wapń).
Parametry produktu
Rodzaj Porcje w woreczkach
Typ Biały
Waga opakowania jednostkowego netto 400 g
Dla diabetyków Tak
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Kambodża
Temperatura przechowywania min - max 5 - 28 °C
Składniki Ryż biały
Kod CN 1008 90 00
Kraj pochodzenia głównego składnika Kambodża
Waga jednostkowa brutto 0,44 kg
Alergeny
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Instrukcje dotyczące przygotowania Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku, dodać szczyptę soli, gotować pod przykryciem około 15 minut, wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Wartość odżywcza
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1,2 g
Zawartość soli (ogólnie) 0 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu 8 szt.
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,4 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 79 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 759 kJ
Zawartość białek (ogólnie) 7 %RWS
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1518 kJ/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,02 g
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 15 %RWS
Wartość energetyczna kJ 9 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 7 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 0,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 1 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 179 kcal
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Wielkość porcji 50 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,1 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 3,5 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 358 kcal/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w porcji 39,5 g
Zawartość węglowodanów (cukry) 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Wartość energetyczna kcal (energia) 9 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,01 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 1 %RWS