Ryba Szprot wędzony na gorąco ok. 300g
Opis
Szprot wedzony na gorąco
Parametry produktu
Składniki Szprot 97 %, sól 3 %
Gatunek ryby Szprot
Skóra Ze skórą
Filetowanie Z głową
Sposób przetworzenia Wędzone
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga szacunkowa 40 - 60 g
Stopień rozdrobnienia Z głową
Waga jednostkowa brutto 0,05 kg
Temperatura przechowywania min - max 0 - 7 °C
Sposób wędzenia na ciepło
Produkt składa się z połączonych kawałków ryby Nie
Kod CN 0305 49 80
Obszar połowu (FAO) Fao 27 - północno - wschodni atlantyk
Produkt zmiennowagowy Tak
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Sprattus sprattus
Metoda produkcji Złowione w morzu
Rodzaj narzędzia połowowego Włoki pelagiczne
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 18 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 19 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 989 kJ/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 238 kcal/100g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3 g