Ryba Sandacz filet ze skórą ok. 400g
Opis
Sandacz poddany patroszeniu, bez głowy, przecięty na pół wzdłuż linii kręgosłupa, z usuniętymi żebrami, płetwami i kręgosłupem.
Parametry produktu
Składniki Brak
Gatunek ryby Sandacz
Filetowanie Filety
Skóra Ze skórą
Sposób przetworzenia Świeże
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Rodzaj narzędzia połowowego Sieci trójścienne
Waga jednostkowa brutto 0,35 kg
Stopień rozdrobnienia Filet
Kod CN 0304 49 10
Część ryby Część środkowa
Temperatura przechowywania min - max 0 - 2 °C
Produkt zmiennowagowy Tak
Metoda produkcji Złowione w wodach śródlądowych
Stopień obrania Skóra
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Stizostedion lucioperca
Waga szacunkowa 300 - 400 g
Obszar połowu (FAO) Nie dotyczy
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Ryby i produkty pochodne Tak
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g